.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat zijn de kosten van keuken wrappen? 

 februari 7, 2024

De kosten van een keuken wrappen kunnen aanzienlijk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld, je betaalt niet alleen voor het materiaal zelf, maar ook voor de arbeidskosten van de professional die de folie nauwkeurig aanbrengt op je keukenkastjes.

Maar hoe hoog zijn de kosten van een keuken wrappen? In dit artikel zetten we alle gemiddelde kosten op een rijtje, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je kunt verwachten!


Wat zijn de kosten van keuken wrappen?

De kosten van keuken wrappen bestaan uit verschillende componenten. Ten eerste zijn er de materiaalkosten, die afhangen van het type en de kwaliteit van de folie die je kiest. Dan zijn er de arbeidskosten, die variëren op basis van de complexiteit van de klus en de ervaring van de professional. Voorbereidingswerkzaamheden, zoals het schoonmaken en eventueel schuren van de oppervlakken, kunnen ook bijdragen aan de kosten. 

De kosten hangen natuurlijk af van de keukengrootte. Een kleine keuken heeft een oppervlakte van zo'n 6 m², een middelgrote keuken een oppervlakte van zo'n 10 tot 15 m² en een grote keuken zo'n 16 m² en hoger. Hieronder vind je de gemiddelde totaalkosten van een keuken wrappen.

Grootte keuken

Gemiddelde kosten

Klein (4 kastjes, 3 lades)

€450 - €800

Middelgroot (8 kastjes, 6 lades)

€800 - €1.200

Groot (12 kastjes, 8 lades)

€1.100 - €1.600

De gemiddelde kosten van keuken wrappen kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van de grootte van je keuken en de gekozen materialen.

Voor een kleine keuken kunnen de kosten relatief laag zijn, terwijl grotere keukens met meer oppervlakte of complexe vormen de kosten kunnen opdrijven.

Het is daarom belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de totale oppervlakte die gewrapped moet worden om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

Kosten keuken wrappen

Welke soorten van keuken wrappen zijn er?

Keuken wrappen is een slimme en kostenbesparende manier om je keuken een nieuwe look te geven. Er zijn verschillende soorten wraps die je kunt kiezen:

 • Matte wraps: Deze geven een egaal en modern effect zonder glans. Ideaal voor een strakke, minimalistische keuken.
 • Hoogglans wraps: Ze bieden een glanzende afwerking die licht reflecteert en je keuken een frisse en heldere uitstraling geeft.
 • Textuur wraps: Denk aan houtnerf, marmer, of leer-effect. Deze wraps voegen diepte en karakter toe door hun unieke oppervlaktestructuren.
 • Metallic wraps: Ze hebben een metaalachtige glans en zijn perfect voor een futuristische of industriële keukenstijl.
 • Transparante wraps: Deze worden gebruikt om bestaande oppervlakken te beschermen zonder de look drastisch te veranderen.

Elke soort wrap heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, en de keuze hangt af van je persoonlijke smaak en de gewenste uitstraling van je keuken.Wat beïnvloedt de kosten van vloerverwarming?

De kosten van keuken wrappen worden beïnvloed door verschilden factoren:

 • Materiaalkeuze
 • Oppervlakte van de keuken
 • Arbeidskosten

De keuze van het materiaal speelt een grote rol in de kosten. Standaard matte folies kunnen relatief goedkoop zijn, rond de €15 per m², terwijl speciale folies zoals die met een houtnerf of marmer effect aanzienlijk duurder kunnen zijn, soms wel tot €45 per m².

Hoe groter de oppervlakte die gewrapped moet worden, hoe hoger de kosten. Een kleine keuken van 10 m² kan al vanaf ongeveer €650 worden gewrapped, terwijl voor een grotere keuken van 20 m² de kosten kunnen oplopen tot €2600 of meer, afhankelijk van de andere factoren.

Keukens met veel kleine lades, hoekjes, en rondingen vereisen meer tijd en vaardigheid om te wrappen, wat de arbeidskosten verhoogt. Een keuken met een eenvoudig ontwerp kan sneller en dus goedkoper gewrapped worden dan een keuken met een complex ontwerp.

Als kers op de taart zijn er natuurlijk tal van andere kostenposten die die totale prijs kunnen opdrijven. Dit zijn vaak extra opties die de prijs verhogen. Hieronder staan er een aantal op een rij:

Optie

Extra kosten

Custom design

€50 - €200

Textuurfolie

€30 - €100 per m²

Laten verwijderen oude bekleding

€50 - €150

Complexe vormen

€100 - €300

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het plannen van een keuken wrappen project.


Hoe kan je de kosten van keuken wrappen beperken?

Het beperken van de kosten van vloerverwarming kan op verschillende manieren worden bereikt. Dit zijn de belangrijkste manieren:

 • Goedkope materialen
 • Zelf installeren
 • Voorbereidend werk zelf doen

De keuze van het materiaal is een significante kostenfactor. Door te kiezen voor standaard folies in plaats van premium of gespecialiseerde folies, kun je veel besparen. Een standaard matte folie kan bijvoorbeeld €15 - €30 per m² kosten, terwijl speciale folies zoals metallic of textuurfolies tot €45 per m² of meer kunnen kosten.

Het zelf aanbrengen van de folie kan een aanzienlijke besparing opleveren op de arbeidskosten, die anders €500 - €1000 kunnen bedragen voor professionele installatie. Er zijn veel online bronnen beschikbaar die je kunnen begeleiden bij het doe-het-zelf proces.

De voorbereiding van de oppervlakken, zoals schoonmaken en licht schuren, is essentieel voor een goede hechting van de folie. Door dit zelf te doen, kun je de kosten voor voorbereidingswerkzaamheden, die professionals rond de €100 - €200 in rekening brengen, besparen.

Door deze strategieën toe te passen, kun je de kosten van keuken wrappen effectief beperken en toch een frisse, nieuwe look voor je keuken realiseren zonder een fortuin uit te geven.Veelgestelde vragen

Kun je iedere keuken wrappen?
Ja, je kunt alle keukens wrappen, maar bij sommige keukens zal je meer voorwerk moeten doen.

Hoe lang gaat een keukenwrap mee?
Een keuken die is gewrapt gaat zo'n 10 jaar mee.

Is een keuken wrappen goedkoper dan schilderen?
Nee, een keuken wrappen is doorgaans duurder dan het schilderen van een keuken. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}