.st0{fill:#FFFFFF;}

Kunstgras of ‘echt gras’, wat kies jij? 

 augustus 22, 2020

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Kunstgras of ‘echt gras’, wat kies jij?

Wil je je tuin flink onder handen nemen? Dan heb je een aantal keuzes te maken. De meeste mensen willen graag een groene tuin. Een gazon aanleggen is dan een uitstekend idee.

Maar dan sta je voor de volgende keuze; ga je gebruik maken van kunstgras of ga je voor natuurlijk gras? In dit blog zetten we de voor-, en nadelen van beide opties voor je op een rijtje.

De voordelen van natuurlijk gras

Als je echt een groene uitstraling wilt in je tuin, dan kies je natuurlijk voor echt gras. Het is goed voor de natuur en het ruikt heerlijk. Wie houdt er nu niet van de geur van vers gemaaid gras?

Ook doe je insecten een groot plezier met de aanleg van natuurgras en regenwater wordt goed afgevoerd. In vergelijking met kunstgras is natuurlijk gras ook goedkoper in aanschaf.

Het nadeel van natuurlijk gras is dat je het wel leuk moet vinden om in de tuin te werken en dat je groene vingers hebt. Het kost namelijk best wel wat tijd om je gazon groen en strak te houden.

Niet alleen moet je het (vooral in de zomer) regelmatig maaien en besproeien, het moet ook om de zoveel tijd bemest worden. Hier ben je best veel tijd aan kwijt, tijd die je ook zou kunnen besteden aan andere dingen.

Daarnaast beschadigt echt gras snel, vooral als er veel op gespeeld wordt, of als er zware voorwerpen opstaan, zoals een zwembad of een speeltoestel. Met kunstgras heb je deze problemen niet.

kunstgras of echt gras
Kunstgras is verkrijgbaar in veel verschillende kleurtinten.

De voordelen van kunstgras

Wil je wel de voordelen van een groene tuin, maar niet de nadelen? Dan is kunstgras een perfecte oplossing. Het grote voordeel van kunstgras is dat je altijd een groene tuin hebt en dat je er praktisch geen onderhoud aan hebt.

Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden, je hoeft het niet te bemesten en het heeft geen water nodig. Dit is enorm voordelig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wat voor weersomstandigheden er ook zijn, van hevige regenval tot aan extreme droogte; jouw gazon is altijd groen.

Door de technologische ontwikkelingen zie je tegenwoordig helemaal geen verschil meer tussen echt gras en kunstgras.

Je kunt kunstgras laten leggen dat er precies uitziet als echt gras, inclusief bruin/ gele sprieten. Daarnaast kun je zelf bepalen hoe lang en hoe dik het gras moet zijn en welke kleur het heeft. Kunstgras is zacht, waardoor het ideaal is voor kinderen om op te spelen.

Wat ons betreft is de keuze duidelijk, wij gaan voor het kunstgras! Wellicht hadden we 5 jaar geleden een andere keuze gemaakt maar de kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig erg goed.

Kunstgras aan laten leggen of zelf doen?

Je kunt kunstgras laten leggen, maar het is ook heel goed zelf te doen. Het aanleggen van kunstgras is duurder dan echt gras, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug.

Kunstgras is namelijk een duurzaam materiaal; als je kiest voor een goede kwaliteit, dan kan het wel tot 15 jaar meegaan.

Daarnaast maak je niet de extra kosten die je bij normaal gras wel zou hebben, zoals bijvoorbeeld voor een grasmaaier, mest en al het water dat je nodig hebt om je gazon groen te houden.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}