.st0{fill:#FFFFFF;}

Meer sfeer in huis creëren doe je gemakkelijk met deze 3 tips! 

 mei 18, 2020

De juiste sfeer in huis vinden is niet heel gemakkelijk. Een factor die daar een grote rol in speelt, is de mate waarin de ruimte op de juiste wijze verlicht wordt.

Het soort lamp, het soort licht en de mate waarin het belicht wordt spelen hier allemaal een rol in.

Dit is dus niet zomaar even te bepalen. In dat opzicht is het ook heel slim om je eens wat verder te verdiepen in de zaken waarop je moet letten. Zo kan je een goede keuze maken voor jouw eigen woning.

Werken volgens een lichtplan

Het is altijd slim om te werken volgens een lichtplan. Het uitgangspunt van dit plan is eigenlijk heel simpel. Op welke plekken in de ruimte heb je licht nodig?

In de woonkamer is dat bijvoorbeeld boven de tafel, bij de televisie en eventueel bij je stoel om te kunnen lezen. Vervolgens kan je dus bepalen op welke manier dit licht gerealiseerd wordt.

Doe je dit met hangende lampen? Of zijn losse elementen de betere keuze? Is een combinatie ook een mogelijkheid? Je kunt dit allemaal met elkaar vergelijken voor de best mogelijke keuze in jouw huis.

De kleur van het licht

Het ontwerp van de lamp die je kiest is van belang, maar ook het soort verlichting dat erin gebruikt wordt speelt een rol. Het gaat dan natuurlijk over de kleur van het licht.

Heel hard en fel kan in sommige woonruimtes heel mooi staan. In veel gevallen zal het echter juist toch wat meer gedimd en warm moeten zijn.

Daarom is het dus ook belangrijk om eerst te bekijken welk effect een bepaalde lamp heeft. In veel woonwinkels is het geen probleem om dit te achterhalen. Zo weet je wat je in huis haalt ermee.

Extra accenten neerzetten

Wanneer je echt de slag te pakken hebt, dan kan je met de juiste lampen nog iets extra’s voor elkaar krijgen. In dat geval kan je namelijk op zoek gaan naar extra accenten.

Dit is ook wel heel aantrekkelijk. Vooral de opkomst van led speelt hier een belangrijke rol in. Met dit type verlichting kan je namelijk heel precies werken. Vooral de spotjes zijn hier natuurlijk heel belangrijk in.

Onderschat echter het gebruik van de strips ook niet. Op die wijze kan je dus ook verschillende soorten accenten neerzetten. Dat maakt het dus ook wel heel interessant.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}