.st0{fill:#FFFFFF;}

Met deze apparatuur creëer je de perfecte home gym 

 juli 25, 2023

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Met deze apparatuur creëer je de perfecte home gym

Vitaal leven is voor veel mensen steeds belangrijker. Genoeg ontspanning, voldoende slapen, niet teveel stress en veel bewegen. Het is nog best een uitdaging om vitaal te leven in onze drukke levens. Minder dan de helft van alle Nederlanders, voldoet aan de beweegrichtlijnen. 

Volgens deze richtlijnen moeten alle volwassenen wekelijks minimaal 150 minuten matig intensief bewegen en daarnaast 2 keer per week oefeningen doen die je spieren en je botten sterker maken.

Pfff… zul je denken daar heb ik de tijd niet voor. Maar met een home gym wordt dit een stuk makkelijker! In dit artikel vertellen je met welke apparatuur je de perfecte home gym kan creëren. Lees gauw verder!

Deze apparaten zijn perfect om thuis te fitnessen

Als je thuis gaat sporten is het handig om dit op een vaste plek te doen. Deze ruimte hoeft echt niet zo groot te zijn, het is al voldoende als je een gedeelte van een kamer of de zolder inricht als plek om te sporten. Het is niet nodig om meteen met dure apparatuur aan de slag te gaan. Met een aantal eenvoudige apparaten kom je al een heel eind.

Een power rack

Een power rack is een multifuctioneel fitness apparaat, ideaal om thuis mee te sporten omdat je er meerdere spiergroepen mee kunt trainen. Een power rack is een soort metalen kooi die je als basis gebruikt om krachtoefeningen als deadlifts, squats en shoulderpresses mee te doen. Ook kun je je optrekken aan dit fitness apparaat. Het grote voordeel is dat je voor de veiligheid normaal gesproken deze oefeneningen met ondersteuning van iemand anders moet doen. Met de power rack is dit niet nodig en kun je geheel zelfstandig aan de slag met je eigen programma voor krachttraining.

Halterstang en gewichten

Een halterstang met bijbehorende gewichten is essentieel voor het opbouwen van kracht en spiermassa. Met de halterstang kun je verschillende samengestelde oefeningen uitvoeren die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken. De mogelijkheid om het gewicht aan te passen, maakt het geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Dumbbells

Dumbbells bieden een uitgebreide reeks mogelijkheden om je spieren te trainen en zijn effectief voor isolatieoefeningen. Ze helpen bij het verbeteren van de balans, coördinatie en het versterken van specifieke spiergroepen.

Fitnessbankje

Een verstelbaar fitnessbankje is een waardevolle aanvulling op je home gym. Je kunt het gebruiken voor bankdrukken, incline en decline oefeningen, en diverse andere krachttrainingsoefeningen. Een bankje maakt het ook mogelijk om gevarieerd te trainen, waardoor je verschillende spiergroepen kunt targeten.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}