.st0{fill:#FFFFFF;}

De mooiste soort trappen voor in je huis! 

 december 3, 2021

Als je je huis gaat verbouwen is dit vaak niet het eerste waar je aan denkt, maar kan wel grotendeels de sfeer en het woonplezier van je huis bepalen: de trap!
En vandaag lichten we niet zomaar een soort trap uit, nee, we gaan het hebben over stalen trappen.
We kennen allemaal de houten trappen van vroeger, eventueel variƫrend in kleur en bekleding maar daar stoppen de variaties ongeveer wel.
Je hebt veel keuzes als het gaat om het uitzoeken van jouw favoriet onder de stalen trappen. Daarom zetten we wat verschillende soorten stalen trappen op een rijtje.

Constructie

Allereerst kun je kiezen wat voor soort constructie je wilt voor je trap. Stalen trappen zijn namelijk ontzettend sterk en bieden veel mogelijkheden voor creatieve vormen en verschillende afwerkingen. Ga je voor een matte afwerking met een stoere uitstraling in je huis? Of kies je toch een meer chique ogende afwerking met een stralende glans? En daartussen in zijn er nog meer mogelijkheden om het staal op verschillende manieren tentoon te stellen in je huis waardoor het in jouw interieur het beste tot zijn recht komt.

Materiaal

Daarnaast zijn stalen trappen eindeloos te combineren met andere materialen zoals hout, glas of natuursteen. Wanneer je staal gebruikt voor de constructie van je trap weet je dat je nog jaren kan genieten van een stevige trap omdat je dan het staal gebruikt voor zijn beste eigenschap; de stevigheid.

Wanneer je een open trap in je huiskamer hebt kun je kiezen uit allerlei soorten en maten stalen trappen als eye catcher in de ruimte. Doordat staal in verschillend gevormd kan worden zonder dat het zijn stevigheid verliest, heb jij als bedenker en inrichter de creatieve ruimte om de trap vorm te geven zoals je wilt.

Stalen trap

Wat voor veel mensen nog een bijkomend voordeel is, stalen trappen zijn vrijwel onderhoudsarm en slijtvast. Al deze voordelen maken dat een stalen trap in je huis een aanwinst te noemen is. Ook zorgt het voor waardevermeerdering van je huis omdat een trap een leven lang meegaat.

Door staal te combineren met hout scheelt het wel in trillingen en geluid. Dat lijkt dan ook het enige nadeel te zijn van een stalen trap. De prijs voor een stalen trap is iets hoger dan een houten trap maar door het verschil in onderhoud en levensduur is het verschil minimaal te noemen. Al met al een reden om eens te gaan informeren bij je verbouwing naar de verschillende opties en leveranciers van stalen trappen en je creativiteit de vrije loop te laten.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}