.st0{fill:#FFFFFF;}

Natuurlijk licht verhoogt productiviteit medewerkers 

 januari 12, 2022

Om de productiviteit van werknemers binnen de organisatie te kunnen maximaliseren, is het niet alleen belangrijk om voor voldoende frisse lucht op kantoor te zorgen. Houd ook rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht. De klassieke tl-buizen zijn op veel plekken vervangen voor duurzame led-verlichting. Het effect van dit type verlichting op de productiviteit van medewerkers is echter veel minder groot, dan het effect van natuurlijk licht. Het is om deze reden dat sterk wordt aangeraden om bijvoorbeeld extra lichtkoepels toe te voegen aan het plafond. Afhankelijk van het pand, kan dit makkelijker zijn dan het toevoegen van ramen in muren. 

Meer licht en frisse lucht op kantoor met lichtkoepels 

Lichtkoepels zijn er in verschillende varianten. Aanbieder Lichtkoepeltje geeft aan dat lichtkoepels niet alleen voor meer licht zorgen, maar ook bijdragen aan de hoeveelheid frisse lucht op kantoor. Iets wat zeker in de huidige tijd cruciaal is en ook in de komende decennia belangrijk zal blijven. Niet ieder pand beschikt over een ventilatiesysteem wat voldoet aan de normen, die men hier tegenwoordig aan stelt. Er zijn verschillende varianten, waarbij de lichtkoepel geopend kan worden. Ze worden overigens niet alleen op kantoor gebruikt. Ook in steeds meer woningen zet men lichtkoepels in om voor meer licht en frisse lucht te zorgen. 

Nederlanders kiezen massaal voor een kantoor aan huis 

Het heeft er alle schijn van, dat de meeste werkgevers in de komende jaren hybride zullen blijven werken. Dit betekent dat het voor werknemers belangrijker is geworden om voldoende aandacht te besteden aan hun kantoor aan huis. De keukentafel is door veel mensen ingeruild voor een volwaardig bureau met bijpassende bureaustoel. Ook thuis is het belangrijk om ruimtes goed te ventileren. Niet alleen vanwege het virus waarmee Nederland kampt, maar zeker ook vanwege de productiviteit van medewerkers. Zet het raam wat vaker open, zorg voor een rooster boven het raam welke geopend kan blijven, enzovoorts. In de lunchpauze kan een wandeling buiten helpen om geconcentreerd te blijven gedurende de dag. 

Kantoor niet de enige ruimte die verbouwd wordt 

Overigens wordt niet alleen het kantoor aan huis vaak aangepakt. In de afgelopen twee jaar hebben Nederlanders veel geïnvesteerd in een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer of een renovatie van de tuin. Het zijn ruimtes die, mede ook door het hybride werken, belangrijker zijn geworden. Specifiek voor de tuin geldt dat men er de waarde van is in gaan zien door de afgelopen zomers. Een vakantie naar het buitenland was lange tijd niet mogelijk. Doordat de vakanties niet door konden gaan hielden veel gezinnen geld over aan het eind van het jaar. Iets wat de uitvoering van deze renovaties makkelijker maakte. Opvallend hierbij: Nederlanders voerden een groot deel van de klussen zelf uit. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}