.st0{fill:#FFFFFF;}

Ontdek de laatste trends voor de woonkamer 

 november 4, 2021

Heb je net een huis gekocht en ben je op zoek naar ideeën om je woonkamer in te richten, of ben je gewoon toe aan een upgrade van je huidige interieur? Lees dan snel verder. Vind de nieuwste woonkamertrends 2022 om je woonkamer volledig in te richten of op te frissen. Ontdek welke kleuren en stijlen trending zijn en hoe je die zelf kunt toepassen in jouw interieur.

De nieuwste woonkamertrends

De opkomende nieuwe trends voor de  woonkamer hebben voor elk wat wils. Je  kunt kiezen voor een rustige, ontspannende back-to-nature look met aardse kleuren en vetplanten of kiezen voor de Scandinavische look. Daarnaast hebben wandtapijten en kleurrijk behang hun herintrede gedaan. Welke trend je ook kiest, het kan niet misgaan, want het gaat allemaal om zelfexpressie en het optimaal benutten van de ruimte om je eigen versie van een fijn thuis te creëren.

Trend 1 – Duurzaam wonen

Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of eetkamer, de duurzame en milieuvriendelijke woontrend is niet meer weg te denken. Ondedeel van de trend zijn veel planten en organische materialen. Je kunt daarbij meubels van natuurlijke vezels gebruiken, zoals rotan of zeegras. Organische materialen zien er nog beter uit op  hout, beton en marmer.

Breng leven in je woonkamer door je saaie muren te verven met aardse of plantaardige tinten zoals salie en groen-blauwe kleuren. Deze tinten zullen mooi contrasteren met terracotta meubilair met een metalen afwerkingen zoals goud en messing. 

Trend 2 – Behang en wanddecoratie

Wie had ooit gedacht dat behang nog terug zou komen, wij niet! Maar het is, gebeurt, en hoe! Er is nu behang op de markt die van jouw ruimte een echte blikvanger kan maken. Met prachtige kleurrijke motieven en patronen kun je van een muur een waar kunstwerk maken.

Trend 3 – Ronde vormen

We hebben jarenlang gekozen voor meubels met rechte lijnen en strakke vormen, maar daar begint een einde aan te komen. De ronde vormen zijn helemaal terug. Kies bijvoorbeeld voor zachte comfortabele ronde kussens of stoelen. Een ronde tafel, of een bank met ronde vormen. Door de ronde vormen kun je ruimtes een wat romantischer en speelse look geven.

Trend 4 – Ruimtes afscheiden

Omdat we de afgelopen periode veel thuis hebben doorgebracht vanwege de coronacrisis is het steeds belangrijker geworden om ruimtes comfortabel, maar ook efficiënt in te richten. Zo wil je tijdens het thuiswerken niet omgeven worden door spelende kinderen of het harde geluid van een TV.


Er zijn daarom steeds meer handige manieren bedacht om ruimtes van elkaar af te scheiden zodat je een rustige werkplek hebt, maar ook ruimte om te spelen of te entertainen.

Je kunt ruimtes zowel fysiek afscheiden door gordijnen, of een afscheidingswand, maar je kunt het ook visueel aanpakken. Je kunt in één ruimte bijvoorbeeld kiezen voor twee contrasterende muurkleuren of gebruikmaken van een tapijt of meubels om de ruimte in te delen.

Trend 5 – Modern Scandinavisch

De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen, simpele designs en minimalistische kleuraccenten. Je ziet deze elementen zowel terug in meubels, accessoires en volledige interieurs.


Denk bij een Scandinavisch interieur aan witte muren, houten vloeren en moderne meubels. Licht speelt bovendien een grote rol en witte grijze en beige kleuren hebben de boventoon. Deze trends werkt niet alleen goed voor grote woonkamers maar ook voor kleinere ruimtes zoals een studentenkamer.

Laat jezelf zien

Kies de trend die het beste bij jou past en creëer een interieur waar jij je thuis voelt. Je woonkamer hoeft niet rechtstreeks uit een catalogus te komen, er moet geleefd worden. Als je kiest wat bij jou past zul je het beste kunnen genieten van jouw thuis.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}