.st0{fill:#FFFFFF;}

Overzettreden? Welke neem jij mee; Hout, laminaat, vinyl of PVC! 

 oktober 8, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Woonkamer
  • /
  • Overzettreden? Welke neem jij mee; Hout, laminaat, vinyl of PVC!

Eerder hebben we al eens uitgelegd hoe je eenvoudig, snel én goedkoop je trap van een compleet nieuwe look kunt voorzien. Een kale trap van (meestal) vuren hout krijgt snel krassen en deuken, en tapijt op een trap is vaak een beetje oubollig en slijt snel. Nee, door gewoon overzettreden van Homing XL over je bestaande trede te plaatsen. Hiermee geef jij je trap een nieuw jasje zonder veel gedoe. Hoe handig is dat? 

De keuze is reuze

Maar zoals we ook al toelichten is het kiezen van de juiste maat, kleur en materiaal wel even opletten geblazen. Over de juiste maat kunnen we je niet heel veel tips geven, want dit is écht een kwestie van goed meten. Als hulpmiddel kun je hierbij een trapspin gebruiken.

De juiste kleur is een kwestie van smaak, kijk hierbij goed naar je interieur maar óók naar een kleur die niet té trendgevoelig is. Wanneer je hier namelijk voor kiest raak je snel uitgekeken op je trap en ben je weer terug bij af. Ook zijn er praktische zaken waar je rekening mee moet houden, deze leggen wij je verder uit.

Verkeerd gevallen

Een trap kan nog zo mooi en stylish zijn, als hij gevaarlijk is dan gaat hij je toch op een gegeven moment tegenstaan. Zeker wanneer je (kleine) kinderen hebt. We hoeven niet uit te leggen wat de gevolgen van hard van de trap kukelen kunnen zijn. Ga daarom altijd voor een trede die hier rekening mee houdt. 

Overzettreden gemaakt van hout, laminaat of PVC kunnen glad zijn, dit is niet fijn. Dan is een antislipstrip een goed idee, maar dit ziet er niet zo strak uit. Je hebt trouwens ook trappenlak mét antislip, mooi en veilig!

Ook wanneer je voor bijvoorbeeld vinyl kiest heb je minder last van slippen. Dit materiaal is van zichzelf al veel stroever.

Materialen die falen?

Dat er naast veiligheid nog verschil zit tussen materialen wat betreft overzettreden is een feit. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is PVC zeer slijtvast en dempend qua geluidsoverlast, van dit materiaal wordt niet alleen jij maar ook je buren blij dus! 

Een houten trap is prachtig, maar realiseer je wel dat dit vaak meer onderhoud vergt dan de PVC variant. Het blijft een natuurproduct. Al moeten we wel zeggen dat als je je houten trap goed in de trappenlak zet, het onderhoud een stuk makkelijker wordt. Laminaat is daartegenover weer erg gebruiksvriendelijk, eenvoudig in het leggen en het onderhoud. Realiseer je wel dat dit de meest gladde variant van alle materialen voor overzettreden is, bij twijfel dus altijd antislip aanbrengen! 

En vinyl? Dit materiaal geeft een hele andere uitstraling maar ook een andere manier van aanbrengen. Vinyl plak je als het ware op de oude treden. Dit is makkelijk zelf te doen, maar is minder geschikt wanneer er al oneffenheden op je trap zitten. Heb je een oude trap met hobbels en bobbels? Deze blijf je dus bij vinyl altijd zien.

Welke traptrede past bij jouw situatie?

Kortom, elk materiaal is in de basis geschikt maar het is maar net waar jij naar op zoek bent. De één is veiliger maar slijt sneller, de ander is super stylish maar met slipgevaar. Maar net wat bij jouw situatie past!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}