.st0{fill:#FFFFFF;}

Daarom kiezen voor een PVC vloer 

 april 6, 2021

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Het spreekt voor zich dat je er dan zoveel mogelijk over wilt weten. In dit artikel delen we daarom de voordelen van een PVC vloer, maar leggen we ook uit wat de grootste verschillen zijn ten opzichte van een laminaatvloer. Benieuwd waarom veel mensen voor PVC vloeren kiezen? Lees dan snel verder om daar achter te komen.  

Gemakkelijk te plaatsen

Als je op zoek bent naar nieuwe vloerbekleding die gemakkelijk te plaatsen is, dan kom je al snel uit bij een PVC vloer. Je moet PVC vloeren overigens niet verwarren met vinyl vloeren, want vinyl bestaat uit meerdere lagen. Bij het plaatsen van een PVC vloer hoeft er geen sloop- of breekwerk aan te pas te komen. De structuur van PVC voelt aan als echt hout, maar is het niet. Het systeem is dan ook ideaal voor renovaties, aangezien de dunste plank slechts enkele millimeters dik is. De oude vloer kan dus in de meeste gevallen gewoon blijven liggen.

Een PVC vloer kan op twee manieren gelegd worden, namelijk los leggen of rechtstreeks verlijmen op de vloer. Kies je voor een klik PVC vloer, dan is het wel van groot belang dat de ondergrond voldoende droog en vlak is. Bijkomend voordeel van een zwevende PVC vloer is dat de vloer eventueel mee kan verhuizen.

Geluiddempend en waterproof

PVC is een heel sterk materiaal, slijtvast en de toplaag is keihard. Daarbij is een PVC vloer geluidloos. Ze maken weinig tot geen geluid en zijn dus veel stiller dan bijvoorbeeld een houten vloer of laminaatvloer. Daarom is een PVC vloer een ideale vloeroplossing, als het gehele huis gehorig is. Bovendien is een PVC vloer waterbestendig, waardoor deze vloer ook probleemloos gelegd kan worden in vochtige ruimten.

Onderhoudsarm

Een PVC vloer is geen natuurlijk product. Dat wordt door de één als een voordeel gezien, en door de ander niet. PVC vloeren leven namelijk niet. Dit verkleint overigens wel de kans op scheuren, bobbels en spleten. Door de ijzersterke toplaag kennen PVC vloeren een stabiele ligging, maar vindt er ook weinig krasvorming plaats. Een PVC vloer is daarom erg onderhoudsvriendelijk, en lijkt daarom ook de ideale kindvriendelijke vloer. Kinderen spelen, rennen en springen nou eenmaal op vloeren. Het spreekt daarom voor zich dat de vloer een lange levensduur moet hebben. En laat een PVC vloer nou erg duurzaam zijn

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}