.st0{fill:#FFFFFF;}

Geef je interieur een schitterend uiterlijk met een gietvloer 

 mei 14, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Woonkamer
  • /
  • Geef je interieur een schitterend uiterlijk met een gietvloer

Steeds meer mensen besluiten te investeren in een gietvloer en dat is niet vreemd. Gietvloeren zijn hygiënisch, naadloos, dun, sterk, onderhoudsarm en een uitstekende combinatie met vloerverwarming. Voor mensen met huisdieren zijn ze gemakkelijk schoon te houden, voor mensen met allergieën kunnen ze verlichting bieden en voor mensen met een druk leven hebben ze nauwelijks onderhoud nodig. Naast al deze voordelen zijn gietvloeren ook schitterend om naar te kijken en hebben ze een strak en egaal uiterlijk dat door geen andere soort vloer wordt geëvenaard. Ook jij kunt je interieur met een gietvloer verrijken en, zoals je hier leest, de mogelijkheden zijn dan groot.

Een gietvloer voor een industrieel interieur

Gietvloeren worden gelegd in alle kleuren en kleurencombinaties mogelijk, maar voor industriële interieurs zijn de betonlook gietvloeren erg geschikt. De naam zegt het al, deze vloeren worden uitgevoerd in grijstinten om het uiterlijk van beton na te bootsen. Er zijn ook betonlook vloeren in andere kleuren en in aardetinten. Kies je voor deze optie, dan zijn er een aantal mogelijkheden. Een cementgebonden gietvloer, gietbeton, beton ciré, betonvloer en mortex zijn daar dan enkele voorbeelden van. De mogelijkheden zijn groot, want momenteel zijn deze vloeren erg in trek. Beton wordt ook in vloeibare vorm aangebracht en daarom leent dit uiterlijk zich ook erg goed voor gebruik in gietvloeren.

Gietvloeren voor moderne en minimalistische interieurs

Ook voor andere stijlen zijn er gietvloeren te vinden. Het uiterlijk van de gietvloer is strak, egaal en minimalistisch en daarom is het een uitstekende keuze in moderne interieurs. Je kunt kiezen uit alle RAL-kleuren en voor een extra modern uiterlijk laat je deze afwerken met een glanzende laag. In een moderne woning kies je voor een diepe rode kleur, een witte kleur of een zwarte kleur en het resultaat is een vloer die echt indruk maakt. Daarnaast past het egale uiterlijk perfect bij de rest van het interieur, wat ook strak en egaal is.

Er zijn ook opties voor landelijke en traditionele woningen

Het is wel duidelijk dat gietvloeren perfect passen in hippe en trendy interieurs, maar hoe zit dat met de landelijke- en traditionele inrichting? Ook daar is een gietvloer bij te vinden, want naast alle RAL-kleuren en betonkleuren worden er ook vloeren aangeboden in aardetinten, zoals zand, terracotta, klei en kalksteen. Deze tinten kun je ook laten mengen, zodat er een soort marmer effect op de vloer ontstaat. Met een matte afwerking geeft dat een schitterend en warm effect, ideaal voor interieurs met een gezellige en sfeervolle uitstraling. 

Voor iedereen een gietvloer

Het is dus wel duidelijk dat de ruime keuze in gietvloeren ervoor zorgt dat er voor iedereen een vloer is die past. En aangezien er zoveel voordelen gepaard gaan met deze vloer, is het een kans die door steeds meer woningeigenaren wordt gegrepen. Ook jouw woning kan uniek gemaakt worden met een gietvloer en alle praktische voordelen die daarbij horen. En met een levensduur van zeker 50 jaar hoef je niet snel aan vervanging te denken.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}