.st0{fill:#FFFFFF;}

Serre inrichten met planten, 5x tips! 

 juni 11, 2021

Wanneer je een serre in je huis hebt ben je al een geluksvogel. Al het licht wat hierdoor het huis in komt is echt super fijn. Planten houden ook veel van licht, daarom is een serre dé ideale plek voor een plant in huis. Naast dat kamerplanten er fantastisch uit zien, zijn ze ook nog ongelofelijk goed voor de luchtkwaliteit in huis. Deze schepsels van moedernatuur maken de lucht in huis zuiver en zorgen voor zuurstof. Maar hoe kan je het best een serre inrichten met planten?

Zorg voor licht

Veel planten houden nou eenmaal van zonlicht, om ze te laten groeien is het dan ook heel belangrijk om ze dit te geven. Daarom is het bij de inrichting van je serre met planten heel belangrijk dat het zonlicht dat door al het glas naar binnen schijnt, er goed in komt. Bij het plaatsen van meubels in de serre is het ook een tip om voor lichte kleuren van de meubels te kiezen. Hierdoor blijft de serre een lichte uitstraling hebben en lijkt deze niet optisch kleiner.

Kweken

Wie houdt er nou niet van vers? Laten we eerlijk zijn, groente en fruit smaken het lekkerst wanneer ze uit eigen tuin afkomstig zijn. Je serre inrichten met planten doe je dan ook met een eigen mini kwekerij! Verschillende seizoenen betekent verschillende gewassen, zo kijk je niet het hele jaar in huis tegen de zelfde plantjes aan maar wordt er ook wat afgewisseld. Planten kunnen hier prima overwinteren. Daarnaast is het ook zo dat een groot deel van de plantjes die in de lente gezaaid worden kunnen ook perfect voor in de zomer.

In groepjes bij elkaar

Tegenwoordig is een plant op een krukje helemaal hip, super simpel, maar erg leuk. Zet bijvoorbeeld voor het inrichten van je serre met planten een aantal planten in groepjes bij elkaar, speel hiermee met de hoogte verschillen. Zo zet je de ene plant op een kruk, de ander op een bankje en nog eentje op een tafel. Heb je maar één plant maar meerdere plekken en potjes? Sommige planten kan je stekken, de pannenkoekenplant is hier van een goed voorbeeld.

Hydroponie…. Wait what?

Om in de glazen sfeer van de serre te blijven is de nieuwste trend op plantengebied iets wat je zeker mee kan nemen bij het inrichten van de serre met planten. De techniek hydroponie werkt doormiddel van de betreffende plant met de wortel in een vaas te zetten in plaats van aarde. Het wortelwerk van de plant verdwijnt altijd onder de grond maar eigenlijk is het wortelstelsel hier veel te fascinerend voor. Echter zijn niet alle planten geschikt voor hydroponie, zoek dit daarom eerst uit!

Ga voor grote planten

Door gebruik te maken van een aantal grote elementen in je serre oogt dit luxer dan heel veel kleine dingen bij elkaar. Het is mogelijk om direct een plant te kopen die al een aardige grootte heeft aangenomen, zo kan je gelijk genieten van de plant.  Maar er kan ook voor worden gekozen om de plant als klein plantje te komen en deze de tijd te geven om hem te laten groeien. Door het vele licht in de serre zal dit vast snel gaan!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}