.st0{fill:#FFFFFF;}

3 dingen die je niet moet vergeten bij het verlaten van de badkamer. 

 september 15, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • 3 dingen die je niet moet vergeten bij het verlaten van de badkamer.

Het gebeurt vaak onbewust dat je besluit om je spullen in je badkamer achter te laten. Je weet immers dat je na wat uren weer in deze ruimte zal vertoeven, waardoor het praktischer lijkt om deze items daar op te bergen. Dit is gelet op bijvoorbeeld het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en de manier waarop je ze gebruikt, niet voor al je spullen een goede handeling.

Vandaar dat je hieronder leest welke drie soorten items je bij het verlaten van je badruimte, beter met je kunt mee nemen.

Je sieraden waaronder je ketting

Natuurlijk is het een goede gewoonte om voor je gaat douchen, je ketting en andere sieraden weg te zetten. Het is helemaal ideaal als je daarvoor een sieradendoos gebruikt of een ander opbergsysteem op je kaptafel hebt staan. Op die manier zorg je er voor dat het dragen en weer opbergen van je ketting, armbanden en horloge, een routinematige handeling worden.

Aangezien je mens bent én het tijdbesparend kan zijn om met je sieraden om te baden, kan het soms ook voorkomen dat je besluit ze in je badkamer te laten. Dit is geen goede gewoonte omdat zowel de stoom, het water alsook de producten die je gebruikt om te baden, het materiaal van je sieraden kan aantasten. Ook is de kans groot dat ze per ongeluk in je afvoerputje terecht komen. Voorkom deze stress door geen sieraden in je badkamer te dragen en ze ook niet daar te laten liggen.

Je mobiele telefoon en elektronische apparaten

Ja, je weet beslist ook wel dat het meenemen van je mobiele telefoon naar de badkamer niet zo een goed idee is. Soms kom je er echter niet onder uit omdat je op een belangrijk telefoontje of bericht zit te wachten. Mobiele telefoons gaan, mits ze waterproof zijn, echter niet goed samen met water.

Dit geldt overigens voor de meeste elektronische apparaten. Behalve dat ze stuk kunnen gaan, kunnen ze je ook een electrische schock bezorgen indien je ze in de directe nabijheid van water gebruikt. Laat daarom deze items niet achter in je badkamer als er zich een omstandigheid voor doet dat je ze in die omgeving moet gebruiken.

Brandende kaarsen

Een ander item dat je niet in je badkamer moet vergeten, zijn brandende kaarsen. Je hebt wellicht ooit eens een film scène gezien waarbij geliefden samen in een badkuip zitten met een glas wijn, terwijl geurkaarsen bijdragen aan de romantische sfeer van dit gebeuren.

Het is vrij gemakkelijk om dergelijke scènes na te bootsen voor jezelf (en je partner) omdat je dat al met een kaars, wierook, je favoriete drank en eventueel wat bloemen kunt doen. Wat je daarbij vooral niet uit het oog moet verliezen, is het feit dat er in je badkamer spullen kunnen zijn die gemakkelijk vlam kunnen vatten. Het betreft in deze niet slechts je douche gordijn dat per ongeluk in aanraking kan komen met je brandende kaars, maar zeker ook je haarproducten in een spuitbom die je toevallig naast je kaars hebt laten staan. Kies daarom altijd het zekere voor het onzekere en doe ze uit of neem je kaarsen mee wanneer je uit de ruimte vertrekt.

Verzeker je daarnaast ook ervan dat je geen medicijnen binnen het handbereik van je kinderen hebt laten liggen, dat je de kranen dichtgedraaid en het licht uit gedaan hebt. Hierdoor verandert je badkamer niet in een bron van je stress vanwege een hoge rekening, maar blijft het de plek waar je even tijd voor jezelf kunt hebben.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}