.st0{fill:#FFFFFF;}

Tips bij het kopen van een tuin overdekking 

 september 23, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Tips bij het kopen van een tuin overdekking

Een tuin overdekking heeft heel wat voordelen. Je bent beschermd tegen de zon en de regen en kan zo in alle omstandigheden van je tuin genieten. Overweeg je om een overdekking aan te schaffen? Lees dan hieronder waar je op moet letten!

Functie

Beslis eerst waar je tuin overdekking net voor moet dienen. Wordt het een plekje om gezellig en knus van je tuin te genieten? Wil je er in kunnen werken? Of toch ook spullen stockeren? Afhankelijk van het doel van de tuin overdekking kies je voor een andere grootte en andere materialen.

Locatie

Waar komt de tuin overdekking? De meeste mensen kiezen ervoor om een tuin overdekking aan de achterkant van het huis te plaatsen. Maar misschien heb jij wel net een leuk hoekje aan de zijkant, of grenzend aan het tuinhuis? Dit is het moment om even creatief te zijn!

Grootte

Nu je weet waarvoor de overdekking gaat dienen, en waar je tuin overdekking gaat komen, heb je ook een zicht op de grootte. Zorg dat je alles goed opmeet en van tevoren goed bedenkt welke meubels en dergelijke je graag wilt kunne plaatsen!

Materiaal

Tuin overdekkingen bestaan in allerlei stijlen en materialen. Denk maar aan glas, aluminium en hout. Probeer bij de keuze van het materiaal rekening te houden met de rest van je huis. Is je huis eerder in klassieke stijl gebouwd, dan oogt het het mooist om dit verder te zetten in je tuin overdekking.

Vergunning

Net iets minder interessant, maar wel belangrijk. Afhankelijk van de grootte van je tuin overdekking en de plek waar je het gaat neerzetten, kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt. Kijk dit even na om onaangename verrassingen achteraf te vermijden.

Gesloten wanden

Je kan kiezen voor open of gesloten wanden. Gesloten wanden bieden meer beschutting, open wanden laten meer zonlicht door en geven meer het gevoel echt in de tuin te zitten. Wil je in de winter beschut zitten, maar toch veel zonlicht binnenkrijgen? Dan zijn glazen wanden een goede optie.

Zelfbouw of niet?

Als je een beetje handig bent kan je ervoor kiezen om je overdekking zelf te monteren. Dit bespaart je uiteraard een flinke duit. Bedenk wel dat je er dan flink wat van je eigen tijd in zal steken, en minder garanties hebt als het toch moest misgaan.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}