.st0{fill:#FFFFFF;}

Tips voor het inrichten van je hal of berging! 

 maart 15, 2022

De hal, berging of bijkeuken van je woning zijn niet de eerste plek waar je aan denkt bij het inrichten van je huis. Toch is het belangrijk om deze plekken goed te organiseren, omdat de meeste mensen er een heleboel spullen bewaren. In deze blog geven we je graag een aantal handige tips én de nodige inspiratie voor het inrichten van je hal of berging. Lees snel verder! 

De hal inrichten

De hal is voor veel mensen de plek waar ze hun woning binnenkomen en de laatste ruimte voor ze hun woning verlaten. Daarom is het een plek waar veel spullen zich ongemerkt kunnen verzamelen. Om deze reden wordt een hal al snel een rommelhok met een verzameling van de meest uiteenlopende spullen. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Met de juiste oplossingen maak jij van jouw hal binnen een handomdraai een sfeervolle en georganiseerde ruimte. Denk hierbij aan: 

  • Een schoenenkast. Door je schoenen bij binnenkomst meteen in een schoenenkast te plaatsen voorkom je dat er een flinke berg schoenen in je hal ontstaat. 
  • Een kapstok. Een inkoppertje misschien, maar zorg dat je meteen bij binnenkomst een plek hebt om je jas, tas, muts, paraplu en sjaal op te hangen. 
  • Een opbergkast voor alle overige spullen die je bij de hand wilt hebben in de hal. Denk hierbij aan je sleutels, een waterflesje, fietsverlichting etc. 
  • Een spiegel. Om nog even te checken of je haar wel goed zit voordat je de deur uit stapt. 

De berging inrichten

Je berging is, net als de hal, een plek waar een heleboel spullen zich snel kunnen verzamelen. Zonder de juiste opbergsystemen zal het snel een grote rotzooi worden. Zorg dus voor voldoende kastruimte waar je je spullen kwijt kunt. Heb je een kleine berging? Dan kun je er ook voor kiezen om hangende kastjes op te hangen. Op die manier maak je gebruik van ruimte die anders waarschijnlijk ongebruikt zou blijven. Veel mensen gebruiken hun bergruimte voor de opslag van oud papier, schoonmaakspullen, de stofzuiger, prullenbakken en eventueel een was- droogcombinatie. Bedenk goed welke spullen jij in je berging wilt opbergen en richt je berging hier op in. 

Sfeer creëren in je berging of je hal

Het is fijn als je je hal en/of je berging praktisch hebt ingericht, maar het oog wilt natuurlijk ook wat. Met een aantal simpele trucs kleed jij de ruimte toch leuk aan:

Ga voor kleur!

Waarschijnlijk denk jij direct aan de kleur wit wanneer het gaat over het inrichten van een praktische ruimte als de hal of de berging. Dit hoeft echter helemaal niet! Met een mooi kleurtje op de muur of behang in een gave print maak je je ruimte direct een stuk levendiger en sfeervoller. 

Sfeerverlichting

What’s in a name? Sfeerverlichting is een gemakkelijke en snelle manier om je ruimte extra gezellig te maken. Kies bijvoorbeeld voor dimbare spotjes in het plafond of zet een mooie lamp op de tafel in de hal. 

Mooie woonaccessoires

Het is niet handig om een hal of berging helemaal vol te zetten met woonaccessoires, maar een paar mooie eyecatchers kunnen zeker geen kwaad. Zorg dat deze woonaccessoires qua kleur en materiaal aansluiten bij de kleur op je muren, zo oogt het geheel toch rustig.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}