.st0{fill:#FFFFFF;}

Tips voor het gebruik van washi tapes 

 december 21, 2021

Ben je elke dag bezig met het bedenken van nieuwe ideeën; wordt er veel van je verwacht waardoor je wel eens wat vergeet? Neem dan eens de tijd om uit te zoeken of een bullet journal wat jouw voor is. Afhankelijk van wat je wilt doen kun je bepalen welke type bullet journal het beste bij je past.

Creatieve vormgeving door het gebruik van de juiste journal

Laten we beginnen met het vaststellen wat een bullet journal is. Een bullet journal is een boek met blanco vellen die je verder kunt personaliseren. Iedereen die zijn/haar leven op een creatieve en overzichtelijk manier wil ordenen kan hiervan gebruik maken. Houd je ook nog eens van strak design dan kan een black bullet journal wel eens wat voor jou zijn. Op de blanco vellen zijn zichtbare kleine puntjes om lijntjes mee te trekken. Omdat de black bullet journal zwarte bladzijden heeft is alles wat je noteert duidelijker zichtbaar. Het gebruik van Gelpennen is wel een aanrader. Dit is een vloeiend schrijvende pen met gel (op waterbasis) deze worden in heel veel verschillende kleuren en varianten verkocht. Hiervan is de inkt dikker dan van een ballpoint. Als deze opdroogt blijft het beter bestand tegen water. Denk ook eens aan het gebruik van verschillende inkten zoals: wit, glitter, metallic, pastel, neon en regenboog. Hiermee kun je allemaal verschillende effecten mee bereiken.

Het gebruik van verschillende materialen

Nog een manier om creatief te plannen is het gebruik van washi tape. Qua structuur en hechting heeft wel wat weg van schilderstape. Washi tape is decoratief plakband. Het wordt gemaakt van rijstpapier. Dit heeft als eigenschap dat het makkelijk af te scheuren is met de hand. Het hecht zich vast aan je bladzijde maar is ook net zo makkelijk weer te herplaatsen. Als je gebruik maakt van effen washi tape dan kun je hierop notities maken. Er zijn verschillende breedtes washi tape verkrijgbaar, sommige hebben zelfs nog een extra laag van metallic.
Heb je ook gedacht aan het plaatsen van staaltjes aan de randen van je pagina’s ?
Stof geeft je journal een sfeervolle uitstraling. Het maken van tabs om je bladzijden te categoriseren is ook een optie. Het materiaal dat je hiervoor gebruikt kan variëren, dit geeft je journal meer karakter.

Creëer een aantrekkelijke omgeving vol inspiratie

Maak van je black bullet journal een beleving waarin je even tot rust kan komen. Pak een kop thee of koffie, zoek alles bij elkaar en ga creatief aan de slag. Plaats je rondslingerende bonnen in een insteekhoes met vakken; deze kun je vaak vinden in de maat van je journal. Vergeet niet je schrijfplek vrij te maken zodat je snel de materialen terug kan vinden dat je nodig hebt. Print en plak wat voorbeelden in je black bullet journal zodat je niet elke keer hoeft na te denken over de indeling van je bladzijden.
Ga lekker aan de slag met plannen maken en organiseer je ideeën in een prachtige bullet journal.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}