.st0{fill:#FFFFFF;}

Een mooie tuin zonder teveel onderhoud? 

 maart 26, 2020

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Een mooie tuin zonder teveel onderhoud?

Het weer begint steeds beter te worden. Kijk op een willekeurig moment naar buiten en de kans is groot dat je het zonnetje ziet. Met de lente op komst wordt het ook weer tijd om de tuin op te knappen. Maar wat als je niet geboren bent met groene vingers? Hoe creëer je een tuin waar je van kan genieten, zonder dat je teveel tijd kwijt bent aan onderhoud?

Wij geven je 3 tips!

Kies voor vaste planten

Een van de dingen die het minst leuk zijn om te doen is het (her)potten van planten. Het is niet alleen een vervelende klus, het kost ook erg veel tijd. Om te voorkomen dat je meerdere keren per jaar je planten moet herpotten is het verstandig om te kiezen voor vaste planten.

Vaste planten blijven meerdere jaren actief en komen elk jaar weer opnieuw tot bloei. Voorbeelden van vaste planten die een toevoeging zijn voor elke tuin zijn bijvoorbeeld Hortensia’s, Rhododendrons of Lavendel planten.

lavendel
Lavendel is een voorbeeld van een vaste plant.

Voorkom grasmaaien

Vers gemaaid gras geeft een frisse aanblik aan je tuin. Het probleem is echter dat je afhankelijk van de periode van het jaar, dit twee wekelijks tot wekelijks moet maaien. Een tijdrovende klus die voor veel ouderen ook nog eens lichamelijk erg zwaar is.

Een goed alternatief is kunstgras. De kwaliteit van kunstgras is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Steeds minder mensen kunnen de geur en het uiterlijk van natuurgras en kunstgras onderscheiden. Kunstgras kost veel minder tijd te onderhouden.

Daarnaast is het ook prima geschikt voor honden en zal je ook geen last meer ondervinden van molshopen.

kunstgras
Echt gras en kunstgras is steeds moeilijker te onderscheiden.

Grind of tegels?

Veel mensen denken dat het plaatsen van tegels een goede oplossing voor een onderhoudsarme tuin. Helaas is dit niet het geval. Hoewel je deze niet hoeft te maaien dien je deze wel regelmatig schoon te houden. Er komt namelijk groene aanslag op wat moeilijk soms moeilijk schoon te maken is.

Een betere optie is grind. Grind kost nog minder onderhoud en je zal geen last ondervinden van groene aanslag. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk om dit zelf aan te leggen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}