.st0{fill:#FFFFFF;}

Je tuin zomerklaar maken? Zo ga je te werk [5 Stappen] 

 januari 4, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Je tuin zomerklaar maken? Zo ga je te werk [5 Stappen]

De tuin zomerklaar maken is aan te raden als je in de zomermaanden optimaal van je tuin wilt kunnen genieten. Maar wanneer moet je je tuin zomerklaar maken? En hoe pak je dit op een goede manier aan?

Met onderstaand stappenplan is jouw tuin zomerklaar maken een fluitje van een cent! De beste adviezen en tips hebben we voor je op een rijtje gezet. Profiteer van ons stappenplan en geniet in de zomer van een tuin die zijn gelijke niet kent.

Wat is het beste moment om je tuin zomerklaar te maken?

Het antwoord op de vraag wanneer moet je je tuin zomerklaar maken is eigenlijk niet zo ingewikkeld: dit moet je doen voordat de zomer begint. Het beste moment is om eind maart of begin april te beginnen met het aanpakken van je tuin voor aanstaande zomer.

Iets eerder beginnen mag ook, maar wel onder een voorwaarde: als het in de wintermaanden en het voorjaar gevroren heeft, is het op zijn minst belangrijk om te wachten tot de vorst voorbij is.

Daarna kun je aan de gang gaan om je tuin klaar te maken voor de zomermaanden. Nu je het antwoord op de vraag Wanneer moet je je tuin zomerklaar maken weet, gaan we verder met hoe je slim te werk kunt gaan.

Stappenplan Tuin zomerklaar maken

Goed, nu je weet wat het beste moment is om je tuin zomerklaar te maken is het tijd om door te gaan naar het stappenplan om je tuin zomerklaar te maken. In dit simpele stappen is jouw tuin of balkon binnen de kortste keren weer klaar voor de zomer.

Stap 1: Maai je gazon en/of spit de grond om

Heb je een grasgazon, maai deze dan goed. Haal onkruid op en rond het gazon weg en vul eventuele kale plekken aan met graszaad. De grond waar je planten en zomerbloemen wilt gaan poten, moet je goed omspitten om de bodem te verversen.

Na het omspitten van de grond kun je het beste een laag voedende compost aanbrengen om de grond vruchtbaarder te maken. In compost zitten voedingsstoffen en mineralen, die ervoor zorgen dat de grond vruchtbaarder wordt. Laat de bodem hierna ongeveer een week bezinken, zodat de compost goed kan intrekken.

Stap 2: Onkruid, takken en bladeren verwijderen

Belangrijk is als volgende stap bij je tuin zomerklaar maken om alle dode takken, bladeren en natuurlijk onkruid goed te verwijderen.

Dit dode organische materiaal weghalen helpt om te zorgen dat de planten en bloemen die je gaat aanplanten straks optimaal kunnen wortelen en groeien.

Stap 3: Bemest het gazon

Heb je een mooi gazon in je tuin? Dan is eind maart, begin april het moment om je gazon goed te bemesten. Zorg voor goede kunstmest of compost om je gazon grondig te voeden.

Let op: één keer per jaar bemesten is voor een strak gazon onvoldoende. Ieder jaar zijn er drie bemestingsrondes nodig. Herhaal het bemesten daarom in de zomer en in het najaar nogmaals.

Stap 4: Maak het tuinterras goed schoon

Een ander belangrijk onderdeel van de tuin zomerklaar maken, is het grondig schrobben van je tuinterras. Gebruik een natuurlijk schoonmaakmiddel om het groene mos van je terrastegels af te schrobben.

Heb je polyester tuinmeubels, reinig die dan met een sopje van warm water. Houten tuinmeubilair kun je schoon krijgen met een sopje met lauwwarm water.

Stap 5: Vergeet je regenton niet

Ten slotte kun je nog een regenton in je tuin zetten, om zo regenwater op te vangen. Een regenton is ideaal om tijdens de zomer te gebruiken als water om de planten en bloemen mee te bevochtigen. Zo bespaar je een hoop water!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}