.st0{fill:#FFFFFF;}

Tuinset beschermen tegen alle weersinvloeden 

 oktober 1, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Tuinset beschermen tegen alle weersinvloeden

Na verloop van tijd kan het weer ernstige schade aanrichten aan terrasmeubilair. Een beetje wind, veel neerslag of juist veel zonnestralen kunnen de levensduur van een (dure) terrasset aanzienlijk verkorten. Vraag jij je af hoe je tuinmeubelen kunt beschermen tegen regen? Heb je advies nodig over het schoonmaken van buitenkussens? En moeten tuinmeubelen eigenlijk worden afgedekt? In dit artikel geven we daar antwoord op.

1. Tuinset reinigen en aanslag verwijderen


Zelfs als je meubels afgedekt zijn met een afdekhoes loungeset, zal er nog steeds vuil en rot kunnen ontstaan als het tuinmeubiliair niet af en toe schoongemaakt wordt. Kies een zonnige dag uit en neem de tijd om de meubels schoon te maken met een mild afwasmiddel en warm water. Gebruik een spons om vuil te verwijderen, en gebruik een tuinslang om de zeepresten weg te spoelen. Geef het de tijd om op te laten drogen voordat je kussens vervangt of terugplaatst naar een schaduwrijke plek.

2. Tuinkussens impregneren

Tuinkussens zijn onmisbaar om heerlijk te kunnen relaxen in een rieten of smeedijzeren stoel, maar ze zijn wel gevoelig en gaan gemakkelijk kapot door neerslag. Om de bekleding of kussens van een tuinset zo goed mogelijk te beschermen, was je deze eerst goed met mild afwasmiddel en warm water. Zodra de stof volledig is opgedroogd, behandel je de stof met een speciale textiel protector. Vervolgens kun je de tuinkussens jaarlijks impregneren, zodat ze waterafstotend en vuilafstotend blijven. Hierdoor blijven ze langer mooi doordat er geen vervuiling in kan trekken en er ook geen schimmels en algen op zullen groeien.

3. Hoe behandel je een aluminium tuinset?

Aluminium is het meest populaire metaal voor tuinsets. Het roest niet, is slijtvast en  relatief betaalbaar en onderhoudsvriendelijk. Een polyester poedercoating wordt wel aanbolen. De coating vormt als het ware een beschermende laag over het materiaal, waardoor de tuinset zeer weerbestendig wordt. In principe kan een aluminium tuinset 365 dagen van het jaar buiten staan.

De vraag is echter: Hoe onderhoud je aluminium? Los vuil, zoals zand en stof, kun je verwijderen met een zachte doek. Het aluminium kan vervolgens gereinigd worden met een zachte borstel en milde, neutrale zeep. Een harde borstel of hogedrukspuit kun je maar beter vermijden. Laat de zeep, afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil, een aantal minuten intrekken. Vervolgens kun je met het sponsje de aluminium tuinmeubelen schoonmaken, zodat ze er weer stralend uitzien.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}