.st0{fill:#FFFFFF;}

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinset? 

 april 6, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinset?

De lente is begonnen, wat betekent dat er hopelijk weer heel wat zonnige dagen voor de deur staan. En natuurlijk wel zo fijn als we die zomerse dagen comfortabel in eigen achtertuin of op eigen terras kunnen doorbrengen. Heb je nog geen goede tuinset, maar ben je wel op zoek? Wij geven een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

Hoeveel ruimte is er?

Zorg ervoor dat je van tevoren goed weet hoeveel ruimte je precies hebt voor de tuinset. Denk dan aan hoe groot de tuin of het terras is, wat voor tuinset je er precies wilt plaatsen, en wat de afmetingen van de meubelen zijn. Vooral dining sets zijn vaak wat groter, dus daar heb je flink wat ruimte voor nodig. Zo moet je bijvoorbeeld uitgaan van 75 cm extra ruimte om een stoel naar achter te kunnen schuiven wanneer je van tafel opstaat. Tip: koop je een tuintafel? Zet deze dan zo neer dat je vanuit de huiskamer op de lengte van de tafel kijkt. Dat zorgt voor een gevoel van meer lengte in de tuin!

Wat voor materiaal kies je?

Tuinmeubelen zijn er in alle soorten en maten, en dus ook materialen. De keuze is oneindig: van teakhout en wicker tot kunststof en RVS. Ga voor een materiaal wat past bij de uitstraling van je tuin.

Welke meubelen heb je nodig?

Bepaal ook welke meubelen je precies nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld voor een dining set? Dan kun je kiezen voor zowel vaste als verstelbare tuinstoelen. Vaste stoelen zijn handig voor kinderen, omdat deze een stuk steviger staan. Voor ouderen zijn verstelbare stoelen ideaal, omdat je daarmee overdag heerlijk in de zon kunt liggen en in de avond kunt genieten van een maaltijd aan de tuintafel. De meeste mensen kiezen vaak voor een combinatie van stoelen, bijvoorbeeld vier vaste en twee verstelbare stoelen.

Heb je niet veel ruimte?

Mocht je maar een kleine tuin of een klein terras hebben, dan zou je een barset kunnen overwegen. Deze neemt weinig ruimte in, maar je kunt er wel met veel mensen gebruik van maken.

Ga altijd voor kwaliteit

Tuinmeubelen zijn een flinke investering, wat betekent dat het fijn is als ze voor langere tijd mee kunnen gaan. Wil je er ook daadwerkelijk lang plezier van hebben, kies dan voor een set van goede kwaliteit. Het is altijd aantrekkelijk voor de goedkoopst mogelijke tuinset te gaan, maar vaak gaan deze veel minder lang mee dan wanneer je er net wat meer geld voor neerlegt. Je weet tenslotte wat ze zeggen: goedkoop is duurkoop!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}