.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat zijn de laatste tuintrends? 

 maart 16, 2021

De lente komt alweer om de hoek kijken. De tijd dat ook het zonnetje zich vaker zal gaan laten zien in aanloop naar de zomer. Het wordt dan voor veel Nederlanders tijd om hun tuinset weer uit de schuur te halen of onder de afdekhoes tevoorschijn te toveren. Een vakantie naar het buitenland is nog niet aan de orde. Reden te meer dus om de sfeer in onze eigen tuin naar een hoger niveau te tillen. Is jouw tuin wel toe aan een upgrade of ben jij nog op zoek naar de perfecte tuinset om jouw eigen Hof van Eden te creëren? Lees dan snel verder!

Materialen die het milieu het minst belasten

Producten met hoge duurzaamheidsklasse worden steeds populairder. Zo ook tuinmeubelen. Waar je in het verleden nog veel tuinsets van eco-onvriendelijke materialen voorbij zag komen, is dat tegenwoordig een heel ander verhaal. Fairtrade producten, en ook hardhoutproducten met hoge duurzaamheidsklasse, winnen steeds meer terrein. En dat is maar goed ook, want zo dragen we allemaal een steentje bij aan het milieu! Bijkomend voordeel is dat design en duurzaam prima met elkaar hand in hand kunnen gaan. Bovendien hoef je maar één keer een goede investering te doen om er jarenlang plezier van te kunnen hebben. Toegegeven, een tuinset vraagt zo nu en dan wel om wat onderhoud maar dat valt echt wel te overzien. Uitstekende keuzes zijn hardhouten tuinmeubelen met FSC milieukenmerk, zoals bijvoorbeeld teakhouten tuinmeubels. Een alternatief kan gevonden worden in rotan en bamboe, want ook deze materialen belasten het milieu weinig. En het leuke is, bamboe geeft jouw tuin direct een exotische sfeer!

Kunstgras wordt steeds populairder

Kunstgras, je kiest er bewust voor of je vindt het helemaal niks. Maar feit is wel dat de ontwikkelingen op kunstgrasgebied niet stilstaat. Sterker nog, kunstgras gaat steeds meer op natuurgras lijken. En dat zien meer mensen. Daarom worden er in steeds meer tuinen vaker gekozen voor kunstgras in tegenstelling tot natuurgras. Het grootste voordeel van kunstgras is dat het onderhoudsarm is, maar ook niet bemest en besproeit hoeft te worden. Ook de grasmaaier wordt overbodig, want maaien hoef je niet. En zijn de weersgoden niet heel gunstig gestemd, dan is er nog geen man over boord. Zij zullen namelijk geen invloed hebben op de conditie van het kunstgrasveld. Zo ben je het hele jaar door verzekerd van een groen gazon.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}