.st0{fill:#FFFFFF;}

Verduurzamen met vloerverwarming en verbeterde isolatie 

 december 20, 2021

Steeds meer woningeigenaren zoeken naar mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Goed voorbeeld van maatregelen die getroffen worden: het laten plaatsen van vloerverwarming huis. Niet alleen een energiezuinige manier van het verwarmen van ruimtes, maar ook nog eens heel comfortabel! Er is niets fijner, dan opstaan met warme voeten. Zeker de tegels in een badkamer of de plavuizen in de woonkamer kunnen behoorlijk koud zijn in de winter. Vloerverwarming wordt vaak gecombineerd met keramisch parket. Zo behoudt de ruimte z’n warme look. De keuze voor parket biedt daarnaast verschillende voordelen. 

Voordelen van keramische tegels in combinatie met vloerverwarming 

De keuze voor keramische tegels op vloerverwarming is interessant, omdat deze tegels de warmte heel goed geleiden. Op dit punt verschillende keramische tegels onder meer van marmer tegels, welke de warmte minder goed geleiden. Dit betekent dat er warmte verloren gaat bij het opwarmen van een kamer. Eerst wordt er energie verbruikt voor het verwarmen van het marmer, voordat de ruimte zelf warm begint te worden. Dit proces verloopt bij het gebruik van keramische tegels sneller, waardoor er minder energie verbruikt hoeft te worden. Ook een pvc vloer valt zeer goed te combineren met vloerverwarming. Het voordeel van een pvc vloer is dat dit materiaal heel dun is. Keramische tegels zijn iets degelijker dan pvc. Beide vloeren zijn eenvoudig schoon te houden. 

HR+ isolatieglas in de woning laten plaatsen 

Niet alleen kiezen veel huishoudens voor een combinatie van vloerverwarming met keramische tegels. Ook ruiten worden steeds vaker vervangen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkel glas voor moderne HR++ ruiten. Deze ruiten houden de warmte beter binnen de woning, waardoor er minder energie verloren gaat bij het opwarmen van de ruiten. Kijk ook naar mogelijkheden om een houten kozijn te vervangen voor een alternatief van kunststof. Hierbij is het voornamelijk van belang dat de Ug-waarde van de combinatie van het kozijn en de ruit zo laag mogelijk ligt. Dit duidt op een goede isolatiewaarde. Bij het vervangen van de ruiten en kozijnen kan tocht opgelost worden. Zeker in de winter heeft tocht een negatieve impact op je gezondheid. 

Zonnepanelen op het dak laten leggen 

Het stroomnet wordt steeds drukker, waardoor grote projecten met zonnepanelen voorlopig worden uitgesteld. Eerst zal er een aanpassing aan het stroomnet moeten worden doorgevoerd. Voor particulieren is het nog wel mogelijk om het dak van hun woning van zonnepanelen te laten voorzien. Steeds meer huishoudens kiezen voor deze oplossing. Zeker nu de energieprijzen zo hoog liggen, is het heel aantrekkelijk om zonnepanelen te laten installeren. Voordeel hiervan is dat je in een relatief korte tijd een groot deel van de investering terugverdient door de hoge energieprijzen. Een alternatief voor het kopen van zonnepanelen is het huren hiervan. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}