.st0{fill:#FFFFFF;}

Verwen je hond met een hondenkussen 

 augustus 13, 2020

Honden worden niet voor niets de beste vriend van de mens genoemd. Jouw viervoeter is vaak de enige die altijd voor je klaarstaat. Vanaf het moment dat je het huis binnen stapt tot je weer vertrekt is zijn of haar onverdeelde aandacht en liefde voor jou bestemd.

Het zijn intelligente en lieve dieren die troost of gezelschap kunnen bieden tijdens moeilijke momenten. Dieren die simpelweg een deel van het gezin zijn.

Wil je dan ook iets speciaal doen voor jouw makker? Dan is een hondenkussen een goed idee. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een hondenkussen?


De kwaliteit

Het spreekt voor zich dat je enkel het beste voor jouw hond wilt. Een kwalitatief hondenkussen is dan ook een eerste vereiste. Een kwalitatief hoogstaand hondenkussen is een exemplaar gemaakt van een sterke stof, is goed afgewerkt en heeft een mooi weggewerkte rits.

Kijk ook even na of de rits wel degelijk aan de zijkant van het kussen terug te vinden is. Als dat niet het geval is verlies je immers één van de twee kanten van het kussen.

Ook wat de binnenhoes betreft controleer je best even of er kwalitatief materiaal is gebruikt. Een goede vulling is een vulling die zich naar de vorm van de hond aanpast, weinig lawaai maakt en bovendien dik genoeg gevuld is.

P.S. neem voor een zeer uitgebreide collectie eens een kijkje op hondenkussens.nl

hond op bank
Met een hondenkussen hoef je jouw viervoeter ook niet steeds van de bank af te sturen.

De juiste maat

Honden bestaan er in honderden diverse formaten. Het spreekt dan ook voor zich dat een goed hondenkussen er eentje op maat van het formaat van jouw hond is.

Ga hier niet uit van de huidige maat van jouw hond, maar wel van de afmetingen van een volwassen exemplaar van het ras van jouw hond.

In de regel kan je best net iets te groot dan net iets te klein gaan. Het klopt immers dat honden vaak opgekruld liggen, maar dat is niet altijd het geval. Ideaal gezien moet jouw huisdier dan ook languit op het hondenkussen kunnen liggen.

Hoe vuil maakt jouw hond het?

Is jouw hond een echte speelvogel die vaak buiten speelt en dan als een zwarte, modderige versie van zichzelf wederkeert?

Dan opteer je best voor een hondenkussen waarvan de stof van de buitenhoes water- en vuilafstotend is. Zelfs als jouw hond een echte binnenhond is valt het aan te raden het zekere voor het onzekere te nemen.

Doe je dit niet dan kan het wel eens sneller dan je zou denken voorvallen dat het hondenkussen een onaangename reuk krijgt.

Let ook op jouw interieur

Het belangrijkste aspect bij de aanschaf van een hondenkussen is natuurlijk of jouw viervoeter er blij mee gaat zijn. Dat betekent echter niet dat je jouw interieur uit het oog moet verliezen.

Als je dan toch kan kiezen ga je natuurlijk liefst voor een kussen dat matcht met jouw interieur. Dat kan niet alleen via het patroon van het kussen, maar ook via de stof. Een warme en zachte stof is bijvoorbeeld geknipt voor de woonkamer.

Ligt jouw kussen in de veranda of zelfs een buitenhok? Dan kies je natuurlijk best voor een type all weather stof.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}