.st0{fill:#FFFFFF;}

VR training en onboarding voor thuiswerkers 

 januari 19, 2021

Door de crisis ten gevolge van Covid-19 is thuiswerken in 2020 veel meer normaal geworden dan dat het ooit is geweest. Voorlopig zijn we nog niet van de crisis en de maatregelen af en zal thuiswerken daarom de norm blijven, maar ook daarna wordt het waarschijnlijk veel meer normaal dan voor de crisis.


Uiteraard zitten er ook flinke nadelen aan thuiswerken. Zo is het trainen van personeel en het onboarding proces van nieuw personeel of klanten veel moeilijker wanneer iedereen thuis achter zijn laptop zit. Virtual reality training is echter een goede oplossing voor het eerste probleem. Ook word virtual reality toegepast om het onboarding proces veel makkelijker te maken.

Hier lees je alles over de nieuwe mogelijkheden van virtual reality op zakelijk gebied!

Virtual reality en thuiswerken

Virtual reality is al jarenlang bekend, maar heeft zijn echte doorbraak nog altijd niet gehad. Voor bijvoorbeeld gamen is het zeker een hele goede toevoeging gebleken. Je kunt je als gamer onderdompelen in een 360 graden wereld, waardoor het voelt alsof je midden in het spel zit.

Daarnaast is men al langer aan het kijken naar toepassingen van virtual reality voor de zakelijke wereld. Ook voor de gezondheidszorg kan het eventueel gebruikt gaan worden. Voor beide sectoren geldt echter dat het nog niet de standaard is.

De maatregelen tegen het bestrijden van het Coronavirus, waaronder thuiswerken, hebben echter gezorgd voor een opmars van virtual reality.

Waarom? Veel bedrijven doen de onboarding met virtual reality. Op deze manier krijgt nieuw personeel toch nog een goed beeld van het bedrijf.

Ook trainingen worden steeds vaker met VR gegeven. Zo doen bedrijven met Virtual Reality aan teambuilding, samenwerken met daarbij documenten en is vergaderen makkelijker.

Virtual reality onboarding proces

Als je een nieuwe collega mag verwelkomen of een nieuwe klant of samenwerkingspartner, is onboarding momenteel natuurlijk lastiger. Virtual reality is dan een fantastische manier om dit online te doen.

Je kunt op deze manier nieuwe mensen op elk moment en elke locatie verwelkomen in je bedrijf. Dit maakt het proces leuker, effectiever en geeft betere resultaten op de lange termijn.

VR onboarding
Met VR kan je werknemers op afstand een rondleiding geven van het bedrijf.

Virtual reality training

Ook het trainen van personeel is ontzettend lastig met thuiswerken. Wanneer je een nieuw proces hebt of mensen gebruik wil leren maken van machines kan dit vrijwel niet via beeld vergaderen. Virtual reality training is hier perfect voor. Het zorgt voor hogere betrokkenheid bij personeel, het bespaart veel tijd en geld en het zorgt vooral voor een veel effectiever leerproces.

Wil je zelf aan de slag gaan als bedrijf? Dan is de PICO VR een goede om mee de beginnen.

Bijkomend voordeel van virtual reality training is dat je op elke plek trainingen kunt geven. De veiligheid is hierbij gegarandeerd, net als complete focus bij de mensen die een training volgen. Reiskosten worden bovendien gespaard, de impact op het milieu is minder wat de duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid ten goede komt.

Ook het Radboud UMC is al begonnen met experimenteren.. Al met al kun je met virtual reality training alsnog veilig en effectief trainingen geven!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}