.st0{fill:#FFFFFF;}

Een vloerkleed is onmisbaar in elk interieur 

 maart 16, 2021

Ben jij van plan om jouw woning een mini make-over te geven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan willen we jou graag wijzen op de kracht van vloerkleden. Eigenlijk mag een vloerkleed niet in je interieur ontbreken, want ze brengen warmte en extra sfeer in je interieur. Maar wist je dat vloerkleden ook bijdragen aan de akoestiek in de woonkamer? We kunnen dus wel stellen dat vloerkleden ook praktische voordelen hebben. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg door de belangrijkste voordelen van een vloerkleed met je te delen. Lees je verder

De ruimte aankleden

Een vloerkleed neerleggen in huis is een zeer eenvoudige manier om je woning een beetje op te fleuren. Als je jouw zoektocht net bent gestart naar een geschikt vloerkleed, dan kom je er al snel achter dat er nogal wat is om uit te kiezen. Maak dan maar een keuze! Kies je een kleed met druk motief of dessin, of gaat jouw voorkeur meer uit naar een voerkleed of karpet met neutrale kleuren? Belangrijk is dat de kamer meer sfeer en ambiance uitstraalt mét vloerkleed. Kies daarom bij voorkeur voor een kleed dat past bij de rest van het interieur. Zo komen vintage kleden heel goed tot hun recht in een landelijk interieur.

Het vormt één geheel

De volgende stap die genomen moet worden, is de vorm van het kleed kiezen. Zo past een rond kleed past bij uitstek in een kleine ruimte, omdat het ronde vloerkleed de ruimte juist optisch groter laat lijken. Ook een kleed onder een tafel neerleggen schijnt wonderen te doen om de kamer groter te doen lijken. Bovendien kan het voor verbinding zorgen. Dat zit zo. Zodra je een vloerkleed neerlegt, worden losse elementen in de kamer met elkaar verbonden en vormen ze één geheel. Dat straalt veel meer rust uit, maar het nodigt ook uit om samen te komen met het gezin en te genieten van de gezelligheid.

Warme voeten en een betere akoestiek

Een behaaglijk gevoel krijg je met een hoogpolig kleed. Het verschil zul je vooral merken in een huis met harde ondervloer als tegels, hout of beton. Naast dat de ondergrond een stuk prettiger is onder je voeten, blijven ze ook lekker warm. Daarbij absorbeert een vloerkleed het geluid in de kamer. Dat komt vooral van pas in een huishouden met drukke, spelende kinderen. Wil je nog wat meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Succes!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}