.st0{fill:#FFFFFF;}

Voordelen en nadelen van een beton cire vloer 

 juni 15, 2021

Een beton cire vloer is een vloer met een mooie en uniek uitstraling. Deze soort vloer bestaat al jaren, maar is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Ben jij geïnteresseerd in een beton cire vloer? Hier lees je de voor- en nadelen. 

Voordelen van een beton cire vloer

Een unieke uitstraling

Een beton cire vloer wordt vooral gekozen omdat deze erg mooi is. De vloer heeft namelijk een unieke uitstraling die je niet snel kan bereiken met andere soort vloeren. Je kunt er bijvoorbeeld zelf voor kiezen of de vloer een textuur heeft of dat deze glad aangebracht wordt. Beton cire vloeren zijn bijvoorbeeld ook beschikbaar in tientallen verschillende kleuren. 

Duurzaam en hygiënisch

Een beton cire vloer gaat erg lang mee doordat er kwalitatief sterke materialen gebruikt worden. De vloer zal dus niet snel beschadigen. Daarnaast is de vloer ook erg hygiënisch. Doordat de vloer glad en naadloos is, zal er geen vuil of bacteriën in de naden blijven zitten. De vloer is ook erg makkelijk om schoon te maken en bij te houden. Je hebt dus weinig werk aan de vloer wanneer deze eenmaal gelegd is. 

Nadelen van een beton cire vloer

De prijs

Een groot nadeel van de vloer is de prijs. Een beton cire vloer is namelijk een redelijk dure soort vloer. Dit komt vooral door de kwalitatief hoge materialen die gebruikt worden. De uitstraling van de vloer is erg lastig na te boosten met andere soort materialen waardoor toch veel mensen kiezen voor een beton cire vloer. Door de hoge prijs ben je wel verzekerd van een goede kwaliteit vloer die erg lang mee zal gaan. Lees hier meer over de gietvloer prijs.

De aanleg

De aanleg van de vloer kan ook als een nadeel beschouwd worden. Het is namelijk de bedoeling dat de vloer in verschillende lagen aangebracht wordt. Voordat een volgende laag aangebracht kan worden, moet de laag daaronder volledig droog zijn. Hierdoor kun je dus een langere tijd geen gebruik maken van de ruimte waar de vloer gelegd wordt. Voor een beton cire vloer moet je dus wel even wat geduld hebben. Hierdoor krijg je wel het beste en mooiste resultaat.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}