.st0{fill:#FFFFFF;}

5 redenen om te kiezen voor planten met weinig onderhoud 

 september 17, 2020

Laten we het meteen over één ding eens zijn: planten zijn geweldig. Mensen zijn gemaakt om van planten te houden – ze zijn onze natuurlijke omgeving én ons voedsel. Planten hebben wilde, herhalende vormen die heerlijk in het oog liggen, ze hebben een kleur waar we rustig van worden, en doordat ze groeien en bloeien veranderen ze onze woonkamer in een levende omgeving.

Áls ze groeien en bloeien, dan. Als je dol bent op kamer- en tuinplanten, maar ze gaan om de haverklap dood, verandert je plantenliefde snel in frustratie. Daarom is het fijn om voor planten te kiezen die never, ever doodgaan. Wat je ook met ze uitvreet, en hoe lang je ook vergeet om water te geven. Lees waarom je zou moeten kiezen voor onderhoudsarme planten.

P.S. Op JNGL.nl profiteer je tijdelijk van 10% korting met onze code: imperfectdesign


1. Makkelijke planten kunnen heel mooi wezen
Er zijn een paar redenen dat rotstuinen populair zijn. Ze kunnen tegen vorst, droogte, regen en felle zon. Ze hebben weinig ruimte nodig, en groeien niet monsterlijk snel uit. Maar de vetplantjes uit rotstuinen hebben ook een paar van de mooiste bloeiwijzen van alle planten.

Hetzelfde geldt voor cactussen en bromelia’s, ook makkelijke overlevers. Dit soort subtiele schoonheid mis je als je alleen maar zit aan te modderen met het opkweken van moeilijke, kieskeurige struiken en tropische kamerplanten.

Onze persoonlijke favoriet is de Beaucarnea, ook wel een olifantenpoot genoemd vanwege zijn karakteristieke stam die onderin een stuk breder wordt. Deze plant is een voorbeeld van een plant die weinig verzorging nodig heeft en past eigenlijk in elke interieur stijl die we kunnen bedenken.

De Beaucarnea is een bijzondere en vrolijke verschijning in ieder interieur

2. Carriere geen bezwaar
Het moderne leven is druk genoeg, en planten water of voeding geven staat gewoon niet hoog op de prioriteitenlijst van de meeste werkende Nederlanders.

Als je maar een beperkt aantal uur hebt voor sociale contacten, kinderen en ontspannen (of je bent gewoon vergeetachtig!) dan schiet het verzorgen van de kamerplanten er vaak bij in.

De oplossing voor bezige bijtjes? Planten die ondanks jouw verwaarlozing gewoon fier overeind blijven en zelfs vrolijk in de knop schieten.

3. Ga gerust maanden op vakantie
Planten zijn prachtig, maar ze hebben wel constant water nodig. Zeker in de zomer, en zeker in de hete, lange zomers van tegenwoordig. Als je er een maandje verdiend tussenuit wilt gaan na een lang jaar werken, dan kan je thuiskomen om je planten als verdorde hoopjes ellende aan te treffen.

Of je moet buren of vrienden regelen, speciaal om jouw planten water te geven – en dat voelt ook een beetje genant, toch? Kies daarom voor planten die niet jaloers worden als jij een paar weekjes van een ándere groene omgeving gaat genieten.

4. Je kan de gekste plekken opvrolijken
Breng je veel tijd door met je hobby op de donkere zolderkamer? Lig je graag elke koude winterdag een uur in bad, maar is je badkamer saai en leeg? Of wil je ook van groen genieten in je garage?

Al deze plekken schreeuwen om stevige planten die ook blij zijn met schaduw en bijna niet kapot kunnen.

Ook de Palmlelie heeft weinig verzorging nodig

5. Je kinderen pikken de hobby makkelijker op
Planten kopen (of zaaien!), ze zien groeien, genieten van bloemen en overtollige scheuten wegsnoeien is heel bevredigend. Zeker voor kinderen, die net als met een goudvis of hamster leren hoe je voor een levend wezen moet zorgen.

Dan is het wel zo fijn als de plant in kwestie het ook echt lekker doet en zichtbaar resultaat oplevert. Kinderen hebben een korte spanningsboog. En weet jij nog hoe je je als kind voelde toen je cavia doodging? Precies, je wil je kinderen iets levends geven dat levend blijf!

P.S. Op JNGL.nl profiteer je tijdelijk van 10% korting met onze code: imperfectdesign

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}