.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarom kiezen voor een smart home nu nog aantrekkelijker is 

 januari 5, 2020

De laatste jaren is het smart home sterk in opkomst. Dat heeft vooral te maken met het gemak dat dit biedt.

Je kunt allerlei taken uit handen geven. Ook kan je zorgen voor veel meer comfort door de perfecte afstellingen. Wanneer je werkt met een bepaald systeem kan je bovendien alles op elkaar afstemmen.

Dit was direct ook het probleem. Je moest er wel zeker van zijn dat alles op het systeem paste. Dat behoort nu tot het verleden. Daar zorgen de grote fabrikanten namelijk voor.

Eén voor allen, allen voor één

De grote nieuwe stap in de wereld van de smart homes is de uitvinding van de definitieve standaard. Dit betekent dat er straks één systeem komt waarop de smart producten reageren.

Dit heeft als voordeel dat je niet meer aan één fabrikant gebonden zit. Waar de elementen van bijvoorbeeld Google eerst op de ene manier werkte. Of de elementen van Philips op een andere manier.

Daar zullen zij vanaf nu meer en meer op dezelfde wijze werken. Dat betekent dus dat je Hue-lamp gewoon past bij je Nest. Om maar een voorbeeld te noemen hiervan.

Alle grote fabrikanten doen mee

Het belangrijkste voordeel van deze nieuwe richting is dat iedereen eraan mee wil doen. Of dan toch in ieder geval alle grote fabrikanten. Je kunt de namen natuurlijk zo opnoemen.

Twee daarvan zag je hiervoor al. Ook bijvoorbeeld Ikea en Amazon doen mee aan de definitieve standaard. Daardoor hoef je dus ook niet bang te zijn dat een aantal van je lievelingsgadgets voor je smart home ineens waardeloos zullen blijken.

Het zal steeds beter mogelijk worden om alles te integreren. Daar is dit plan dan ook vooral op gebaseerd. Je voordelen zijn dan maximaal te benutten.

Het bewandelen van nieuwe paden

Het is ook interessant om te zien wat voor effect die gaat hebben in de toekomst. Wanneer alles meer op elkaar aansluit, dan zal dat dus ook zorgen voor hele nieuwe ideeën.

De fabrikanten kunnen bijvoorbeeld van elkaar leren. Of ze kunnen cross-oversystemen maken. Al dit soort zaken kunnen je helpen bij het optimaliseren van je woonervaring. Uiteindelijk is het je daar natuurlijk wel ook om te doen in een smart home.

Het is dus interessant om te zien wat de mogelijkheden zullen zijn op de wat langere termijn met deze systemen die elkaar aanvullen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}