.st0{fill:#FFFFFF;}

Ontdek de voordelen van een houten zandbak 

 februari 10, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Ontdek de voordelen van een houten zandbak

Ben je van plan om voor in jouw tuin een zandbak aan te schaffen? Dan wordt het bij het bekijken van het aanbod op de markt ongetwijfeld meteen duidelijk dat zo’n zandbak kan worden aangekocht in twee verschillende soorten materialen. We maken hierbij voornamelijk een onderscheid tussen de exemplaren van plastic en de exemplaren die zijn gemaakt van hout. Deze eerste zandbakken staan er om bekend voordelig te zijn in aankoop, maar beschikken slechts over een beperkte levensduur. Dat geldt niet voor een zandbak die is gemaakt van hout. Voor een dergelijk exemplaar geldt dan ook dat je er ongelofelijk lang van kan blijven genieten. Overweeg jij ook de aankoop van een zandbak? Dan is de keuze voor een houten zandbak wellicht de beste die je in de praktijk zou kunnen maken. 

1.) Een houten zandbak ziet er veel aantrekkelijker uit 

Veel mensen vinden het belangrijk om hun tuin kindvriendelijk te maken. Tegelijkertijd willen ze wel graag ook de uitstraling van hun tuin zo optimaal mogelijk houden. Door er een plastic zandbak in te plaatsen is dat eigenlijk niet zo eenvoudig, integendeel. Met een houten zandbak wordt dat een ander verhaal. Deze zandbak beschikt over een mooie, natuurlijke uitstraling en valt ook helemaal niet op in de omgeving van je tuin. Ook op visueel vlak is de keuze voor een zandbak gemaakt van hout dus veruit de interessantste die je kan maken.

2.) Het water in de zandbak kan eenvoudig in de grond doordringen

In tegenstelling tot bij een zandbak die is gemaakt van plastic is het bij een houten exemplaar zo dat het water altijd een uitweg heeft. Het water kan in dit geval namelijk gewoon tot in de grond doordringen waardoor het uit de zandbak kan verdwijnen. Dat is niet het geval bij een plastic zandbak. Daar moet het water namelijk verplicht in opdrogen. Dat is in de praktijk eigenlijk niet de meest interessante mogelijkheid waardoor ook op dit vlak een houten zandbak een niet onbelangrijke meerwaarde laat optekenen. 

Voor zandbakken, groot tot klein, ga je naar Wickey.nl!

3.) Ook een zandbak van hout kan worden afgesloten

Wanneer mensen in de praktijk toch kiezen voor een zandbak die is gemaakt van plastic of polyester is het zo dat ze deze keuze maken omdat ze er vanuit gaan dat enkel en alleen een dergelijk exemplaar kan worden afgesloten. Dat is natuurlijk helemaal niet juist, integendeel. Ook voor een houten zandbak geldt in de praktijk dan ook dat ze perfect kan worden afgesloten met een deksel. Op deze manier hou je al het vuil dat buiten rondzwerft op een efficiënte manier uit de zandbak. Dat komt als vanzelfsprekend de onderhoudsvriendelijkheid alleen maar ten goede. 

4.) Houten zandbakken zijn ongelofelijk duurzaam

Hoe je het ook draait of keert, van een zandbak die is gemaakt van plastic kan bezwaarlijk worden gezegd dat ze duurzaam is. Dat geldt wel voor een houten zandbak. Voor heel wat mensen is het vandaag de dag van belang dat hetgeen ze kopen zo duurzaam mogelijk is. Ben jij één van deze mensen? Dan zal het direct duidelijk worden dat een zandbak die is vervaardigd van hout perfect aan alle eisen op vlak van duurzaamheid zal kunnen voldoen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}