.st0{fill:#FFFFFF;}

Voorkom legionella met een legionella douchekop 

 mei 12, 2021

Heb je wel eens last gehad van de legionellabacterie? Dan weet je hoe vervelend dit kan zijn. Met een legionella douchekop kun je voorkomen dat de bacterie zich in de douche ontwikkelt, doordat het water wordt gefilterd.

Wat is legionella?

Legionellabacteriën ontwikkelen zich in stilstaand water van tussen de 25 en 45 graden. Wanneer de bacterie terechtkomt in de nevel die wij inademen, bijvoorbeeld in de douche of van sproeiers in de tuin, kunnen we besmet raken met legionella. De meeste mensen worden niet ziek van een legionellabesmetting, maar het kan legionellagriep of veteranenziekte veroorzaken. De symptomen variëren van een lichte griep tot een zware longontsteking. Denk aan hoofdpijn, spierpijn, koorts, geen eetlust, kortademigheid, hoesten en soms braken en diarree. Ga naar de huisarts wanneer je deze klachten bij jezelf herkent. Een legionellabesmetting kan goed worden behandeld met antibiotica.

Anti-legionella douchekop

Er zijn veel manieren om legionella te voorkomen. Eén daarvan is het installeren van een legionella douchekop in de doucheruimte. Met een legionella douchekop wordt het water uit de waterleidingen gefilterd, wat zorgt voor schoon en hygiënisch douchewater. Zo zorgt de douchekop voor bescherming tegen legionellabacteriën. De douchekop werkt op dezelfde manier als een normale douchekop, hier merk je dus geen verschil in. Echter wordt de veiligheid van het water door het filter wel verhoogd. Door het filter worden de bacteriën tegengehouden, deze blijven dus in het filter achter en kunnen niet in de nevel van het douchewater terechtkomen. Ook een hogere watertemperatuur kan er niet voor zorgen dat de bacteriën in de nevel terechtkomen. De douchekop ziet er net zo uit als een normale douchekop. Het filter bevindt zich in de stang van de douchekop en moet om de zes maanden worden vervangen voor een optimale werking en bescherming. Dit kun je heel eenvoudig zelf doen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}