.st0{fill:#FFFFFF;}

Waar moet je op letten bij het kopen van een tv-meubel? 

 oktober 7, 2022

Ben je op zoek naar een mooi tv-meubel om jouw inrichting compleet te maken? Dan wil je vast weten waar je zoal op moet letten. In dit artikel geven we vier tips die jou helpen om een goede afweging te maken en zodoende veel plezier te beleven van je aankoop!

Kies je stijl

Misschien moet je jouw huis nog helemaal inrichten of ben je juist enkel op zoek naar een nieuw tv-meubel. In beide gevallen geldt dat het belangrijk is om te bepalen wat jouw stijl is. Houd je van klassiek of juist modern? Gaat je voorkeur uit naar industrieel of meer richting het romantische? Als je dit voor jezelf helder hebt, kun je al wat gerichter gaan zoeken naar tv-meubels die hier goed bij passen. Wist je dat een tv-meubel een echte blikvanger is in menig woonkamer? Veel tijd wordt namelijk doorgebracht in de zithoek, al dan niet kijkend naar de televisie, waardoor het meubel vol de aandacht krijgt.

Ga voor de juiste afmeting

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden als het gaat om tv-meubels is de afmeting. Van groot tot klein en van hoog tot laag: de afmeting bepaalt voor een groot deel de uitstraling en die moet kloppen. Het beste kun je de grootte van het meubel dan ook aanpassen op de grootte van je televisie. In veel gevallen is het meubel in ieder geval breder dan het beeldscherm, maar uiteindelijk is het net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Kijk ook goed naar de hoogte. Is de ruimte beperkt, meet dan altijd na of een bepaald meubel ook daadwerkelijk past. Een te groot meubel komt helaas niet goed tot zijn recht in een kleine ruimte en een te klein model in een grote ruimte is het vaak ook nét niet.

Denk aan de functionaliteit

Tv-meubels lenen zich voor meer dingen dan enkel een televisie die hier op of boven wordt geplaatst. Het is namelijk tevens een extra opslagplek als je gaat voor een model die deze ruimte biedt en het geeft ruimte voor decoratie. Vaasjes, kaarsen, planten en fotolijstjes staan altijd leuk om een tv-meubel.

Een staand of zwevend model?

Daar waar het aanbod voorheen bestond uit staande tv-meubels, is de trend van tegenwoordig om te kiezen voor een zwevend tv-meubel. Dit biedt het voordeel dat het ruimtelijker oogt, wat goed past bij een meer minimalistische uitstraling en moderne woonstijl. Hiernaast is het makkelijker schoonhouden onder het meubel, ook niet onbelangrijk. Ga je toch liever voor een staand model, dan is dat natuurlijk helemaal prima.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}