.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarom industrieel nog altijd aantrekkelijk is 

 februari 21, 2020

Je dacht misschien dat de trend wel zou overwaaien. Toch is niets minder waar. De industriële look is nog altijd hartstikke hip.

Zeker waar het gaat om het inrichten van de woonkamer. Het is daarom ook goed om eens te bekijken waar dit toch door komt. Wat maakt het dat die stoere en rauwe look altijd maar in de mode blijft?

Er zijn een aantal zaken die je daarbij kan betrekken. Zowel waar het gaat om de praktische kant, als om het woongevoel. Dit maakt het direct ook een flink stuk duidelijker.

Altijd gevoel van ruimte blijven houden

De belangrijkste reden als het gaat om de keuze voor industrieel, is het omgaan met ruimte. De industriële look staat altijd bekend om het openlaten van heel veel ruimte.

Dat is wel zo lekker. Drukte heb je de hele dag al om je heen. Wanneer je daar in je eigen woonkamer dan geen last van hebt, dan is dat wel heel aantrekkelijk. Wel is hier ook een valkuil in te herkennen.

De verleiding is groot om het zo ruim te maken, dat het er eigenlijk niet meer gezellig is. Dat moet je wel voorkomen.

Lekker stevig en robuust

Een andere reden waarom de industriële look zo populair is, is dat het wel tegen een stootje kan. De stevige elementen zullen niet snel beschadigd raken. Het is allemaal extra sterk.

Dat is wel ook terug te zien in de manier waarop het ontworpen is. Het heeft allemaal een flink robuuste uitstraling. Dat maakt het dus allemaal ook wel aantrekkelijk. Dit pas bijvoorbeeld ook goed in de ruimte die je gecreëerd hebt.

Dit is wel zo fijn, want je wilt natuurlijk wel dat alles goed op elkaar aansluit. Dat kan op deze manier perfect worden verzorgd.

Ruimte voor mooie klassieke elementen

Wat fijn is aan de industriële trend, is dat deze goed te combineren is met elementen uit een aantal andere stromingen. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie klassieke elementen in de woning terug te brengen.

Denk aan een mooie leren bank zoals je die misschien nog kent van je opa en oma. Die past hier perfect bij. Dit is slechts één voorbeeld van de mogelijkheden die je hebt.

De klassieke elementen zijn vaak veel mooier dan de moderne wegwerpinterieurs. Daarom is het ook zo aantrekkelijk om voor industrieel te gaan en het klassieke gewoon te kunnen behouden.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}