.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarom is mijn verduisterende rolgordijn niet verduisterend? 

 juni 2, 2022

Er kunnen verschillende dingen zijn waarom jouw rolgordijn die verduisterend hoort te zijn niet verduisterend is. Dat is natuurlijk heel erg vervelend als je een goede nachtrust wilt maar de zon schijnt al vroeg in je kamer en dat maakt het een stuk lastiger om weer verder te slapen. Hieronder ga ik een paar mogelijkheden bespreken en hoe je dat het best kan aanpakken om het goed verduisterd te maken.

Licht langs de randen

Als er licht langs jouw rolgordijn komt betekent dat hij niet goed aansluit op jouw kozijn. 1 ding wat u dan kan doen is een u-profiel aan je rolgordijn bevestigen. Dat zorgt ervoor dat het licht niet langs je rolgordijn in je kamer kan schijnen. Een onderlat voor als het licht via de onderkant er doorheen schijnt is ook erg handig. 

Licht door de stof heen

Als er licht door de stof komt is het een verduisterend of een semi verduisterend rolgordijn. Als jij wilt dat er geen licht doorheen komt heb je een blackout gordijn nodig. Dat is een gordijn waar geen licht doorheen komt ook niet als je met een felle zaklamp er op schijnt. Een blackout plus u profiel zorgt ervoor dat er geen enkel licht naar binnen kan schijnen via dat raam. Bij deze combinatie heb je ook rolgordijnen die warmte buiten houden, dat is voor in de zomer perfect. 

Waarom je slaapkamer helemaal donker moet zijn

Slaapspecialisten zijn het er allemaal over eens dat licht schadelijk is voor de slaap en het inslaap proces kan vertragen. Slapen in volledige duisternis is beter voor uw gezondheid omdat duisternis de afscheiding van melatonine bevordert, het slaaphormoon dat u helpt in slaap te vallen. Mensen die moeilijk in slaap vallen en ’s nachts vaak wakker worden, moeten daarom in volledige duisternis slapen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}