.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarom je moet kiezen voor infrarood verwarming 

 juni 10, 2021

Veel fabrieken en kantoren maken al langer gebruik van infrarood verwarming. Infrarood verwarming heeft zoveel voordelen, dat je deze vorm van verwarming inmiddels ook steeds vaker terug ziet in woningen. Lees hier wat die voordelen precies zijn en waarom ook jij voor infrarood verwarming zou moeten kiezen.

Het is makkelijk te installeren

Infrarood verwarming, ook wel ir verwarming, is heel eenvoudig te installeren. De panelen bevatten een ophangsysteem, waardoor je de verwarming makkelijk aan het plafond of aan de muur kunt ophangen. Dat betekent dat je voor infrarood verwarming geen water- of gasleiding hoeft aan te leggen zoals bij een conventionele verwarming. En dat scheelt niet alleen in tijd, maar ook in de kosten. Kies wel een plek in de buurt van een stopcontact en houd er rekening mee dat infrarood verwarming draden heeft die je misschien wilt wegwerken. De temperatuur van de verwarming kun je regelen met een draadloze thermostaat.

Je hebt geen ongewenste luchtcirculaties

Een conventionele verwarming geeft warmte af aan de lucht, waardoor je vaak last hebt van ongewenste luchtcirculaties waarbij veel huisstof en ander fijn stof vrijkomt. Met een infrarood verwarming is dat niet het geval. Doordat de panelen van de verwarming alleen stralingswarmte afgeven, dus aan personen en objecten in een ruimte, is hier geen sprake van ongewenste luchtcirculaties.

Het verbruikt minder energie

Een infrarood verwarming is veel energiezuiniger dan een conventionele verwarming. Doordat een infrarood verwarming de ruimte op een efficiënte manier verwarmt, hoeft de temperatuur van de lucht niet meer zo hoog te zijn. Een temperatuur van 18 graden Celsius is al voldoende om het met een infrarood verwarming warm te hebben. Dat komt omdat hij heel gericht verwarmt. Daarnaast gaat er bij een infrarood verwarming minder warmte verloren, omdat er geen convectie is. Uiteindelijk kun je, afhankelijk van de ruimte die je verwarmt, al gauw zo’n 10% tot 40% energie besparen met een infrarood verwarming.

Het is mooi afgewerkt

Een infrarood verwarming heeft een mooie afwerking. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten, zodat er altijd wel een verwarming tussen zit die past bij jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor glas, aluminium of keramiek. Ben je groot fan geworden en wil je ook infrarood verwarming in de badkamer? Werk hem hier dan mooi weg in bijvoorbeeld de spiegels.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}