.st0{fill:#FFFFFF;}

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een gietvloer 

 maart 11, 2022

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Steeds meer Nederlanders kiezen voor een gietvloer

De gietvloer is populair in Nederland! In de afgelopen jaren hebben steeds meer Nederlandse huishoudens hun kamers van deze duurzame, industrieel ogende vloer voorzien. De een brengt een gietvloer over tegels aan, de ander gebruikt een gietvloer om de vloer na het verwijderen van een oude vloerbedekking te herstellen. Het is niet voor niets, dat een gietvloer aan populariteit wint. Er zitten verschillende voordelen aan. Een van de voordelen van een gietvloer is de mogelijkheid om deze te combineren met vloerverwarming. Steeds meer woningen worden van vloerverwarming voorzien. Vloerverwarming zorgt voor het op energiezuinige wijze verwarmen van de ruimtes thuis. Bij het aanbrengen van de vloerverwarming moet de bestaande vloer vaak verwijderd worden. Een goed moment om voor een gietvloer te kiezen. Het is echter niet het enige voordeel van een gietvloer. 

Eenvoudig te onderhouden vloer voor thuis 

Een andere reden om voor een gietvloer in huis te kiezen, is de eenvoud in het onderhoud hiervan. Denk aan het gebruik van een gietvloer in de keuken. Door de gietvloer regelmatig af te nemen met een vochtige doek, blijft deze lang mooi. Een van de nadelen van bijvoorbeeld een houten vloer in de keuken, is het feit dat er op een houten vloer al snel kringen zullen ontstaan. Bij een gietvloer heb je hier geen last van. Een ander verschil zit in de naad tussen de planken van een laminaat- of houten vloer. In deze naad blijft vuil achter, wat de vloer na verloop van tijd steeds minder mooi en fris maakt. Bij een gietvloer heb je geen last van naden. 

Combinatie van verschillende soorten vloerbedekking 

Interessant kan een combinatie van verschillende soorten vloerbedekking zijn. Denk aan de combinatie van een gietvloer in de keuken, met een houten vloer in de eetkamer. Het hout heeft een warme look, wat een ruimte gezellig maakt. Daar waar een gietvloer juist strak en modern is. Overigens kun je de warmte in huis ook creĆ«ren door een gietvloer te combineren met verschillende houten meubels. Denk aan een mooie houten kast of eettafel. 

Verschillende afwerkingen bij keuze voor gietvloer 

Wanneer je voor een gietvloer in huis kiest, heb je de keuze uit tal van verschillende afwerkingen. Ga je voor een relatief lichte vloer in huis, of geef je de voorkeur aan een donkere stijl? Het is belangrijk dat de vloer aansluit op de rest van het interieur in ruimtes. Er zijn verschillende aanbieders van gietvloeren in Nederland. Op de websites van deze partijen vind je meer informatie over de verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Daarbij zit er een verschil in het gebruikte materiaal, afhankelijk van het type vloer wat je kiest. Heb jij het gebruik van een gietvloer in huis al eens overwogen?

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}