.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat is NEN 5077 en wat kun je hieraan doen? 

 december 22, 2021

NEN 5077, weet je wat dat precies is? Je krijgt ermee te maken als je last hebt van geluidsoverlast. Dit is namelijk een voorbeeld van een geluidsnorm. In deze norm vind je de bepalingsmethoden waar de geluidseisen van gebouwen aan getoetst kunnen worden. Maar waar wordt tijdens een meting dan naar gekeken? Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de geluidwering van uitwendige scheidingsconstructies van een gebouw of ruimte, maar ook wordt er gekeken naar de contactgeluidisolatie tussen meerdere ruimtes in een gebouw. Zo zijn er nog meer punten die bekeken worden en dan komt daar een resultaat uit naar voren, wat aan kan tonen of er sprake is van geluidsoverlast en zo ja in welke mate. 

Laat een NEN 5077 onderzoek uitvoeren

Experts kunnen voor jou een NEN 5077 onderzoek uitvoeren. Het is voor jezelf fijn als je dit uit handen kunt geven, dan krijg je namelijk echt aantoonbaar bewijs van wat er gaande is. Dit kun je dan ook laten zien en zo kunnen anderen ook merken dat het echt overlast kan geven. Soms is alleen praten niet voldoende en nemen mensen het niet van je aan dat je last hebt van geluidsoverlast. Daarom moet je dan een stapje verder gaan en een NEN 5077 onderzoek laten doen. Je kunt al snel een resultaat binnen hebben dus een afspraak maken en dan is het zo helder.  

Kosten NEN 5077 onderzoek

Om een goed beeld te krijgen van wanneer een NEN 5077 onderzoek plaats kan vinden en wat de kosten zijn, kun jij altijd een offerte aanvragen en dan weet je waar je aan toe bent. In ieder geval is het de investering meer dan waard, want dit geeft veel duidelijkheid. Mensen die last hebben van geluidsoverlast kunnen zich er maar beter in verdiepen, want soms kun je het wel eens nodig hebben om de overlast echt aan te kunnen tonen/te bewijzen.  

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}