.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat zijn de voordelen van een EPDM dak? 

 november 4, 2022

De kans is groot dat je de dakbedekking van je plat dak niet echt belangrijk vindt. Als er maar iets op ligt, ben je al tevreden. Toch kan het slim zijn om je hierin te verdiepen, wat je natuurlijk moet doen voordat je een dakdekker contacteert. Dit komt doordat er diverse materialen zijn die als dakbedekking gebruikt kunnen worden. Ze hebben allemaal hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Het kan geen kwaad om deze kenmerken te kennen zodat je samen met je dakdekker kunt bepalen welke optie het beste is voor je. Vandaag de dag wordt vaak gekozen voor EPDM, wat te maken heeft met deze voordelen.

Een brander hoeft niet gebruikt te worden

In het verleden moet dakbedekking aangebracht worden met verhitting, hiervoor was natuurlijk een brander nodig. Dit is niet het geval als je een EPDM pakket koopt! In zo’n pakket zit naast de folie namelijk ook nog lijm, wat je dus moet gebruiken voor het plaatsen van het materiaal. Dit is een prettige verandering doordat zo’n brander zo nu en dan voor daadwerkelijke branden zorgde bij het aanbrengen van de dakbedekking. Alsnog heb je wel wat handigheid nodig om het EPDM te kunnen lijmen, waardoor het vaak beter is om dit te laten doen door een dakdekker. De EPDM dakbedekking aanbrengen zal perfect gedaan worden door zo’n specialist natuurlijk! 

Een EPDM dak gaat zeer lang mee

Wist je al dat EPDM een extreem lange levensduur heeft? Over het algemeen gaat dit materiaal namelijk maar liefst 50 jaar mee. In sommige gevallen is de levensduur zelfs nog langer! Nu denk je misschien dat je hiervoor veel werk en onderhoud moet verrichten, maar dat hoeft bij een EPDM dakbedekking helemaal niet. Ten opzichte van de andere materialen die gebruikt worden voor als bedekking op platte daken stelt het onderhoud dat EPDM vergt eigenlijk niets voor. Het enige wat je moet doen is het schoonmaken van de dakgoot en waterafvoer, wat elk jaar minstens een keer gedaan moet worden.

EPDM kan bovendien gerecycled worden!

Als de 50 jaar erop zit en je dakbedekking toe is aan vervanging dan biedt EPDM nog een extra voordeel. Dit materiaal kan namelijk gemakkelijk gerecycled worden, je hoeft het dus helemaal niet te vernietigen. De folie kan zelfs echt volledig hergebruikt worden, wat er dus voor zorgt dat een EPDM dak heel duurzaam en milieuvriendelijk is. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}