.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat zijn smart home apparaten? 

 december 12, 2019

Een smart home is het huis van de toekomst. Een huis zonder schakelaars en waar alles vanzelf gaat. Maar hoe werkt dat precies, en wat is er nu al mogelijk?

Hoe werkt het precies?

De technologie staat niet stil. Zo kunnen we ons eigen huis al een beetje omtoveren tot een “slim huis” met behulp van allerlei smart home apparaten. Maar hoe werken die slimme apparaten?

Slimme apparaten of smart home apparaten zijn voorwerpen met een kleine computer aan boord. Die computer is verbonden met het internet om zo constant te kunnen communiceren met je smartphone en andere slimme apparaten.

Zo kan bijvoorbeeld een slimme wasmachine communiceren met een app op je telefoon. Op die manier kan je telefoon je laten weten wanneer je kleren gewassen zijn. Of je deurbel met camera kan verbonden zijn met een app op je telefoon, zodat je vanaf overal ter wereld kan zien wie er aan je deur staat.

Zo zijn er nog honderden voorbeelden te bedenken; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is er nu al mogelijk?

Er zijn al veel apparaten te koop die je thuis zelf kan installeren. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

  • Slimme thermostaat
  • Slimme verlichting
  • Spraakassistent

Een slimme thermostaat regelt de temperatuur in huis op een betere manier. Vaak gebeurt dit door middel van geofencing. Dat is een moeilijk woord voor een eenvoudig principe. Wanneer je je huis verlaat, schakelt de verwarming automatisch uit. Dit kan de thermostaat weten door de GPS-functie van je smartphone.

Ook slimme verlichting is verbonden met je smartphone. Zo kun je onder andere voorgeprogrammeerde situaties instellen. Wanneer je de volgende keer die situatie activeert, zullen de lampen de vooraf gekozen instellingen overnemen.

Zo kun je per situatie de kleur en lichtsterkte kiezen en instellen welke lampen je aan of uit wilt.

Een spraakassistent doet wat de naam insinueert: je assisteren door middel van een echt gesprek. Het is een luidspreker waartegen je kan praten, én hij praat ook terug! De meest populaire spraakassistent van dit moment is de Google Home.

Conclusie

Onze technologie is al sterk geëvolueerd: dat staat vast! We kunnen ons huis zo slim maken als we zelf willen. Het is al mogelijk om hier heel ver in te gaan

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}