.st0{fill:#FFFFFF;}

Wees goed voorbereid en koop een AED voor thuis 

 november 30, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Wees goed voorbereid en koop een AED voor thuis

Tegenwoordig zijn het aantal hartstilstanden en ritmestoornissen niet meer weg te denken uit onze samenleving en komt het vaak voor. Door een AED apparaat aan te schaffen, ben je goed voorbereid op hetgeen zou kunnen gebeuren en geeft het de grootste overlevingskans.

AED apparaat

Dit apparaat wordt afgekort als AED en staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het apparaat wordt gebruikt wanneer sprake is van een harstilstand of een hartritmestoornis. De defibrillator geeft een elektrische schok aan de persoon in kwestie waardoor het hart even wordt stilgelegd om hierna weer in een normaal ritme te kloppen. Kortom, de werking van het hart wordt gereset. Dit is ook de enige manier om weer een hartritme te krijgen, naast uiteraard, in gevallen van geen aanwezig AED apparaat, de reanimatie.

Werking

Het AED apparaat heeft twee elektroden die op de borstkas worden geplakt. Deze elektroden verrichten een meting wat het hart op dat moment doet. De verkregen informatie zorgt ervoor dat het apparaat een schok kan toedienen als dit nodig is. Mocht onvoldoende hartactiviteit worden waargenomen, dan zal het AED apparaat geen schok adviseren maar wel instructies geven om te reanimeren en borstcompressies uit te voeren. Door deze compressies wordt het bloed rondom het hart gepompt, waardoor een elektrische activiteit toeneemt. Hierna is het wel weer mogelijk een schok toe te dienen met het AED apparaat (er is immers weer activiteit van het hart).

Kopen versus AED leasen

Een AED kopen voor thuis is handig om in geval van ongevallen te gebruiken. Je moet als gebruiker alleen wel letten op bepaalde punten alvorens je het apparaat gaat kopen. Zo zijn weertypen van belang. Waar ga je het apparaat hangen? Hierbij is de IP waarde van belang. Hoe hoger deze waarde, hoe beter het apparaat tegen alle weertypen kan. Daarnaast is het goed te kijken uit hoeveel talen de AED instructie is uitgerust. Dit kan afhankelijk zijn als je ook een andere taal spreekt of iemand uit jouw directe omgeving. Hoe meer mensen het AED apparaat kunnen gebruiken hoe beter. Mocht er iets mis zijn met het apparaat, dan is het goed hier wel een seintje van te krijgen.

Dit kan op verschillende manieren, zoals een licht- of geluidsignaal dat het apparaat aangeeft en je als gebruiker kunt horen of zien. Het is ook mogelijk om via jouw telefoon een seintje te krijgen. Als laatst te benoemen moet je kijken naar de garantie en de levensduur. Op basis van bovengenoemde punten kun jij kijken naar welke AED het geschiktste is voor jouw huishouden en uiteraard de prijzen van diverse marktaanbieders met elkaar vergelijken. Je moet wel zelf het onderhoud regelen door op tijd de elektroden en de accu te laten vervangen. Dit kun je via het afgesloten servicecontract met de leverancier regelen.
Een AED leasen is ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je per maand een bepaald bedrag betaald, maar je het onderhoud niet bij hoeft te houden. Periodiek komt hier iemand voor en zit dit in het servicecontract. Is iets kapot, dan wordt dit ook gemaakt zonder extra kosten.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}