.st0{fill:#FFFFFF;}

Wel of geen Quooker in huis? 

 december 15, 2020

Steeds meer huizen hebben een kokend water kraan. Hierbij zijn de varianten die Quooker op de markt heeft gebracht nog steeds het populairste. Het installeren van een kokend water kraan zoals de Quooker kan echter veel werk met zich meebrengen.

Wij geven je graag meer informatie over deze installatie en de voordelen van een Quooker.

De grootste voordelen van een Quooker

Praktisch
Het grootste voordeel van een Quooker is uiteraard dat je direct heet water hebt zonder dat je hier lang op moet wachten. Met een simpele handeling heb je direct kokend water tot je beschikking. Dit betekent dus dat het ook niet meer nodig is om een apart pannetje op te zetten of een waterkoker te gebruiken.

Duurzaam
Bij het koken van water op deze manieren heb je daarnaast als nadeel dat je nooit precies genoeg kokend water hebt. In dergelijke gevallen kook je over het algemeen te veel water, waardoor je onnodig veel energie verbruikt.

Design
Buiten het feit dat deze kokend water kraan functioneel en erg praktisch is, zijn de uitvoeringen die Quooker op de markt heeft gebracht ook nog eens een visuele toevoeging voor je keuken.

Daar waar Quooker in het begin enkel een standaard kraan op de markt heeft gebracht is dit tegenwoordig helemaal anders. Door de vele varianten die tegenwoordig gekozen kunnen worden bij een kokend water kraan, is deze kraan echt een pronkstuk in de keuken.

Een Quooker laten installeren

Het installeren van een Quooker is niet zo eenvoudig als een normale kraan. Daar wij het bij een normale kraan slechts een kwestie is van één of twee leidingen aansluiten op de kraan, is dit bij een Quooker niet het geval.

Allereest kan je een Quooker niet plaatsen op het bestaande gat van de kraan. Gezien de gehele kraan van deze kokend water installatie groter is dan je huidige kraan zal je een groter gat in je wastafel of aanrecht moeten maken. Zeker bij het geval van een stenen aanrecht kan dit nog al wat problemen met zich mee brengen.

Zodra de kraan van de Quooker geïnstalleerd is, zijn er nog meer punten waar rekening mee gehouden dient te worden. De gehele installatie bestaat uit een hoop verschillende onderdelen welke allemaal erg precies geïnstalleerd dienen te worden.

Ook krijg je bij een Quooker installatie te maken met veel verschillende onderdelen die als leek erg lastig zijn te installeren. Enkele onderdelen die aangesloten of gebruikt dienen te worden zijn: mengventiel, fiberring en een inlaatcombinatie

Voor een vakman met veel ervaring van het installeren van een kokend water installatie is dit echter een gemakkelijke klus. Deze vakman is bekend met alle onderdelen en eventuele uitdagingen die het installeren van deze installatie met zich mee kunnen brengen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}