.st0{fill:#FFFFFF;}

Een whiteboard ophangen zonder boren doe je zo! 

 april 30, 2021

Whiteboards

Whiteboard ophangen zonder boren

Schematisch taken verdelen, uitleg geven, documenten ophangen en ga zo maar door, een whiteboard is in alle situaties handig. Of je deze nou thuis of op het werk in gebruik hebt, ze zijn onmisbaar. Maak je bij het noteren op dit bord een foutje dan is gummen en opnieuw beginnen in een split van een seconde ontzettend makkelijk. Het whiteboard waar we het over hebben laat zich zien in allerlei formaten. Zo zien we ze in kleine maten die je simpel in je hand houdt, met wieltjes in een vergaderzaal of kantoor of natuurlijk het formaatje zoals je hem direct in je hoofd had.

Allemaal leuk, maar overal heb je het liefst dat wanneer je ze in gebruik hebt ze een beetje op ooghoogte aan de muur hangen. Niet altijd kan je zomaar boren op het oppervlak waar je het whiteboard het liefst hebt, dus zal je creatief moeten zijn met een andere ophangsysteem. Hoe kan je een whiteboard ophangen zonder boren? Wij vertellen het je!

Hoe hang je een whiteboard op zonder boren?

Met de klevende schroeven van Tesa is het mogelijk om tot 5 kg of 10 kg een whiteboard aan de muur op te hangen zonder boren.

whiteboard ophangen zonder boren

Zo hang je je whiteboard op zonder boren!

Tesa, we danken jullie. Want met de klevende schroeven van het merk Tesa kan je je whiteboard ophangen zonder de muur te beschadigen. Deze schroeven hoeven namelijk zoals de naam als zegt niet in de muur te worden geboord, maar ze kunnen eenvoudig worden opgeplakt. Het plaksysteem van Tesa is zeer stevig waardoor er gemakkelijk iets met licht gewicht aan kan worden gehangen zonder naar beneden te vallen. Zeg maar gedag tegen gaten boren in de muur en hallo tegen deze simpele montage!

Stap 1: Maak het oppervlak waar je het whiteboard wilt ophangen grondig en geheel schoon met een doekje. Speciale middelen heb je hier niet voor nodig want een doekje met water is voldoende, als het oppervlak maar stof en vetvrij wordt. Een beter optie dan water is eventueel een doekje met zuivere alcohol.

Stap 2: Bepaal waar jij de schroeven geplaatst wilt hebben. Handig is dus om eerst af te meten op welke plek je precies het whiteboard opgehangen wilt zien. Als je zeker bent van je zaak dan verwijder je de beschermfolie van de eerste schroef en plaats de schroef op de muur. Door de sterkte van de plakkant zal de schroef op zijn plek blijven en niet verschuiven.

Stap 3: Wacht nog met het whiteboard ophangen want je bent nog niet klaar! Op het plakgedeelte van de schroef zitten namelijk 2 gaatjes, als je het haakje in je handen hebt zal je snappen wat we bedoelen. Gebruik de tube die Tesa heeft meegeleverd om het grote gat op te vullen, stop wanneer de lijm uit het kleinere gat loopt. Herhaal dit zelfde voor de andere schroef!

Stap 4: We snappen dat je het liefst graag resultaat ziet en dat wanneer je een gat boord in de muur om het whiteboard op te hangen dat veel sneller gaat dan dit systeem. Maar goed, geduld loont. Laat de lijm 12 uur lang rusten, zo hard het uit. Door het deze tijd te geven zal de hechting optimaal worden. Je wilt immers niet dat je whiteboard naar beneden valt toch?

Stap 5: Jaja, eindelijk is het zo ver. Het is tijd om jouw whiteboard aan de muur op te hangen. Bevestig het board aan de schroeven die je hebt gemonteerd. Je zal zien dat deze stevig blijven zitten.

Whiteboard van de muur af halen zonder gaten

Dit is precies de reden waarom men kiest voor een plaksysteem met schroeven en een ophangsysteem zonder boren. Als het whiteboard op de plek waar hij hangt niet meer nodig is dan is deze er ook weer gemakkelijk af te halen.

Stap 1: Haal het whiteboard van de muur af. Zorg dat je een tang bij de hang hebt want de volgende stap zal niet met de blote hang gaan. Draai de schroef met deze tang een zijwaartse kant op.

Stap 2: Gebruik een krabber of iets scherps wat de muur niet beschadigt om de resterende lijm weg te halen. Er blijven geen restjes achter en al de lijm kan worden verwijderd. Zo ziet de muur weer uit als voorheen en heb jij je whiteboard opgehangen zonder te boren!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}