De woonkamer slim inrichten? Enkele nuttige tips

De woonkamer slim inrichten? Enkele nuttige tips

12 december 2019 1 Door Leon

Bent u van plan om de woonkamer opnieuw te gaan inrichten? Dan kunt u vast wel een aantal goede tips voor het woonkamer inrichten gebruiken. Want als u het indelen en inrichten slim wilt aanpakken, kunt u het beste systematisch en doordacht te werk gaan bij het woonkamer inrichten. De tips en adviezen hieronder helpen je om de inrichting van de woonkamer tactisch en effectief aan te pakken!

1. Kies voor een comfortabele en grote bank

Een van de eyecatchers in de woonkamer is natuurlijk het bankstel. De bank is een van de plekken waar u in de woonkamer het vaakste op zit en dus een onderdeel waaraan u voldoende aandacht moet besteden. Vooral hoekbanken zijn een goede keuze.

Ze zitten en liggen comfortabel en, doordat ze goed in een kamerhoek geplaatst kunnen worden, nemen ze relatief weinig ruimte in beslag.

2. Heeft u een open haard of schoorsteenschouw? Benut die dan!

Als u in huis en open hard of een schoorsteenschouw hebt, kunt u die gebruiken om spullen op kwijt te kunnen. Op de schouw kunt u leuke persoonlijke dingen kwijt, zoals kaartjes van bekenden, leuke decoraties of kunst. Op deze manier wordt de woonkamer en stuk persoonlijker én gezelliger!

3. Een elegant hoogpolig vloerkleed in huis halen

Op een stijlvolle en aangename manier de woonkamer inrichten, kan eigenlijk niet zonder gebruik te maken van een comfortabel en warm vloerkleed.

Voor echt comfort kunt u het beste kiezen voor een hoogpolig kleed. Deze loopt heerlijk zacht en houdt de voeten warm. Wat het onderhoud betreft zijn hoogpolige kleden minder praktisch: er komt snel vuil en viezigheid in en het kleed dient dan ook met de nodige regelmaat schoongemaakt te worden.

Doe dit minimaal twee keer per week met een krachtige stofzuiger. Zo houdt u het kleed fris en schoon.

4. Houd het gezellig en luchtig

Door enkele bijzonder elementen toe te voegen, kunt u de woonruimte lekker losjes en luchtig houden. Een idee is bijvoorbeeld om niet te kiezen voor een traditionele boekenkast, maar zelf planken aan de muren te monteren. Zo blijf je origineel.

Verder kun je ook op andere plekken in de kamer gebruikmaken van steunplanken. Op die manier heb je straks een hypermoderne, warme én stijlvolle zomer.