.st0{fill:#FFFFFF;}

Een linnen zitbal, de nieuwe eye catcher in jou woonkamer 

 juni 4, 2021


In dit artikel over ellahealth.nl ontdek jij de zitbal en waarom het jou zou kunnen helpen tijdens het vele thuiswerken tegenwoordig!

Wat is een zitbal?

Een zitbal is een bal die bedoeld is om een bureaustoel (of bank) te vervangen. Door op een zitbal te zitten is je lichaam constant minimaal in beweging. Door deze kleine bewegingen kan een zitbal de werkhouding verbeteren, je lichaam blijft actief en dit heeft op het lange termijn enorme voordelen voor je onderrug.

Ben je na het lezen van de intro al overtuigt? Ontdek meer over de zitballen van Ella Health.

Wat zijn de voordelen van een zitbal?

We zetten hier de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

Minder last van je rug na langdurig zitten

Neem regelmatig een andere houding aan! Zo voorkom je dat je aan het einde van je werk- of schooldag dat stijve gevoel in je ruggenwervel hebt. Het afwisselen van je bureaustoel met een zitbal is de perfecte manier om even (gedwongen) een andere houding aan te nemen. 

Ga beter geconcentreerd aan het werk door een actieve houding

Regelmatig van houding wisselen zorgt er niet alleen voor dat je wervelkolom niet verstijfd. Het zorgt ook nog eens voor een boost in productiviteit. Een zitbal dwingt je om een actieve werkhouding aan te nemen. Je kan namelijk niet lekker onderuit in je bureaustoel zakken, dan val je namelijk met laptop en al naar achter!

Werk aan betere houding terwijl je zit

Doordat de bal in beweging is moet jij constant corrigeren om een rechte houding aan te nemen. Dit zorgt voor een goede ontwikkelingen van je rug- en buikspieren. Door regelmatig je bureaustoel in te ruilen voor een zitbal heb je daarom niet alleen profijt vanwege een verminderde verstijving van de ruggenwervel, maar profiteer je op de lange termijn ook nog eens van een ijzersterke core!

Wordt bewust

Bij elke gedragsverandering komt bewustwording kijken. Een zitbal is de perfecte tool om jou bewust te maken van je houding. Door regelmatig op je zitbal te gaan zitten leer je wat het is om een rechte houding aan te nemen. Dit zul je onbewust ook toe gaan passen wanneer je op een normale bureaustoel zit.

Verbrand calorieën

Door meer te bewegen terwijl je zit train je niet alleen je spieren, je verbrandt ook nog eens méér calorieën terwijl je aan het werk bent. Volgens Woman’s Health zou je zelfs tot 260 calorieën per dag meer kunnen verbranden op een zitbal. Dat is meer dan een hele Mars reep die je verbrand tijdens het zitten!

De zitballen van Ella Health

De zitballen van Ella Health zijn het gevolg van een constante productverbetering. We hebben niet alleen een breed assortiment aan linnen kleuren. Maar verkopen zitballen van de hoogste kwaliteit.

Zo zijn onze producten uitgerust met een rubberen rand voor meer grip, is de rits extra verstevigd zodat deze niet snel uitscheurt én is de linnen hoes om onze zitballen van hoogwaardige kwaliteit. Je ontvangt daarnaast ook nog eens handige instructies in het Nederland met verschillende illustraties. Zo wordt het “zitklaar” maken van jou zitbal een makkie.

Neem eens een kijkje in onze webshop en wie weet zit jij er binnenkort heel wat beter bij.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}