.st0{fill:#FFFFFF;}

Zo creëer je de ultieme smart home 

 september 21, 2021

Van een slimme thermostaat tot slimme stekkers: steeds meer mensen willen hun huis slimmer maken. En dat is helemaal niet gek, want met een smart home creëer je meer comfort én meer veiligheid in en om huis. Maar hoe doe je dat precies, je woning omtoveren tot een smart home? We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij.

De juiste hub kiezen

Slimme huizen worden aangestuurd door speciale systemen: smart home-platforms. Deze worden ook wel ‘hubs’ genoemd. Een paar bekende voorbeelden hiervan zijn Amazon Alexa, Google Assistent, en Athom Homey. Maar er bestaan nog veel meer hubs. En de ene hub is de andere niet: elke hub werkt namelijk weer volgens een ander protocol, een andere ‘taal’. En alle slimme apparaten die je hierop wil aansluiten moeten volgens hetzelfde protocol werken. Doe daarom van tevoren goed je research, zodat je het platform kiest dat het beste bij jouw behoeften past. 

Goed om te weten: met een slim alarmsysteem zorg je makkelijk voor meer veiligheid in en om huis, zonder dat je daar een hub voor nodig hebt.

Begin klein

Als je je huis slimmer wil maken, dan kun je het zo gek maken als je wilt. Eerlijk is eerlijk: sommige slimme producten kunnen een aardige investering zijn. Daarom is onze tip: begin klein. Haal bijvoorbeeld eerst een slimme stekker of een slimme ventilator in huis. Voelt het goed om het apparaat via je smartphone of tablet te bedienen? Breid dan langzaam uit met meer smart home-producten.

Stel prioriteiten

Niet elke smart home-toepassing onder de zon zal zich terugbetalen. Neem daarom goed de tijd om je op de markt te oriënteren. Welke producten bestaan er allemaal? En wat maakt je dagelijks leven nou écht makkelijker? Natuurlijk is het leuk als je de LED-lichten in je woonkamer automatisch kunt laten verspringen. Maar als je het ons vraagt dan is de ultieme smart home een woning die energiezuinig én optimaal beveiligd is. 

Betere beveiliging

Als je je huis beter wil beveiligen, dan zul je veel hebben aan een slim alarmsysteem of een slimme deurbel. Hiermee kun je namelijk op afstand via je mobiel in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt en wie er voor de deur staat. Probeert er iemand in te breken of gebeurt er iets geks? Dan krijg je een notificatie op je mobiel. Ook een slimme rookmelder en geofencing zijn toepassingen die je huis een stuk veiliger maken.

Energie besparen

Smart home-producten kunnen er ook voor zorgen dat je minder energie verbruikt. Zo is er de slimme stekker, die bijhoudt hoeveel stroom een apparaat in huis gebruikt. Ook met een slimme thermostaat of wifi-thermostaat kun je flink besparen op je energierekening. Als je de deur uit bent en vergeten bent om de verwarming uit te doen, dan kun je dit nog gewoon aanpassen via je mobiel.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}