.st0{fill:#FFFFFF;}

Zo kan je kamer donker maken! 

 maart 29, 2021

Even je rust pakken hoor, zeker na zo’n lange werk week wil je de volgende ochtend uitslapen. Of de zondagochtend omdat je het net wat te laat hebt gemaakt. Wel wordt je een stuk makkelijker wakker als het licht is in je kamer, dus door de weeks is een niet-donkere kamer nog zo erg nog niet. Maar goed, de luxe om een keuze te kunnen maken wil je wel hebben toch?

1. Verduisterende gordijnen

Niet elke gordijnen zijn verduisterend, het ligt er aan of de gordijnen een voering hebben aan de achterkant. De voering zorgt er namelijk voor dat de gordijnen echt geen licht binnenlaten. Wel heb je vaak altijd nog wel een kiertje aan de zijkant over omdat de gordijnen niet helemaal volledig aansluiten aan de kozijnen. Maar als je een beetje creatief bent kan je misschien op de keren dat je het volledig donker wilt hebben een voorwerp tegen de verduisterende gordijnen aan zetten dat er geen één kiertje ligt meer door laat.

Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten, sommigen van ons kunnen zelf hun eigen verduisterende gordijnen naaien. Heb je dit nog nooit gedaan dan lukt het misschien ook wel met de juiste motivatie en inzet. Het zelf maken van gordijnen die je slaapkamer donker maken scheelt namelijk een hoop in de kosten. Bij veel stoffenwinkels zijn verduisterende en isolerende stoffen vaak te koop in de kleur naar wens. Mocht jer erg gehecht zijn aan je huidige gordijnen dan kan je daar ook een verduisterend gordijn van maken! Je hoeft alleen er alleen een stof achter te naaien

2. Rolgordijnen

De volgende manier om je slaapkamer te verduisteren is het ophangen val rolgordijnen, niet te verwarren met rolluiken wat sommigen nog wel eens doen. Ook hier blijf je na het monteren waarschijnlijk last houden van lichtspleten.

3. Kleine raampjes donker maken

Sommige huizen hebben boven de slaapkamerdeur nog een raampje zitten, leuk misschien voor overdag, maar ’s avonds en ’s avonds helpt het niet mee bij het verduisteren van de slaapkamer. Hoe lossen we dit op? Misschien heb je het zelfs wel in de schuur liggen: een stuk karton! Snijd een stuk karton precies op maat en geef het een mooi likje verf. Ook kan je verduisteringsfolie opplakken, waar we het zojuist al over hadden. Een andere tip voor als je een net wat luxere uitstraling wilt hebben dan een kartonnetje, is een houten plankje op maat. Alumiumfolie is ook een oplossing, het blokkeert o. Verder zijn er vast nog wel meer oplossingen om dit raam te verduisteren, pak wat huis-tuin- en keukengerei en laat je creatieve brein los.

3. Verduisterende raamfolie

Deze tip is meer een tijdelijke oplossing, voor wanneer je bijvoorbeeld net verhuisd bent. Er gaat altijd natuurlijk nog wel wat tijd overheen wanneer je in je slaapkamer van alles moet opmeten, uitkiezen en bestellen wat betreft de donkere gordijnen of dergelijke opties. Het voordeel van het opplakken van verduisterende raamfolie is dat het super snel en simpel donker te maken is. Vaak is de raamfolie aan de plakzijde zwart van kleur en de andere kant is wit. Natuurlijk zit er ook een “duistere” kant het opplakken van raamfolie in de slaapkamer want je haalt het er niet gemakkelijk af. Dat wilt zeggen dat je het er wel af kan halen maar opplakken is dan geen optie meer. Opstaan en wakker worden in een hele donkere kamer gaat dan net iets lastiger dan dat je gewend bent.

4. Slaapmasker

Ook dit is weer een tijdelijke oplossing, maar het werkt super makkelijk. Koop een slaapmasker, deze zijn soms maar 50 cent. Voor dit kleine bedrag krijg je er heel wat (duisters) voor terug! Als je niet gelijk in slaap kan vallen met het masker kan je hem als je ’s nachts wakker wordt hem op dat moment pas op zetten.

Zo maak je je kamer juist lichter in plaats van donker:

Tuurlijk snapt iedereen dat slapen net wat lekkerder is als het geheel donker is, maar in sommige kamers is het vaak altijd donker. Het kan namelijk zijn dat er in je huis net niet zoveel lichtinval is als je had gewild. Er zijn naar het donker maken van je slaapkamer, ook tips om je huis lichter te maken!

  • Plaats geen meubels voor de ramen, dit zorgt voor minder lichtinval. Ook wordt aangeraden het aantal spullen op de vensterbank zo minimaal mogelijk te houden
  • Kies voor een lichte kleur vensterbank!
  • Zorg dat er geen planten of andere spullen buiten voor het raam staan
  • Plaats lichte tegels voor het raam, dit zorgt voor lichtweerkaatsing
  • Spiegels in de buurt van de ramen doet wonderen

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}