.st0{fill:#FFFFFF;}

Zo kies je de perfecte verlichting voor je keuken 

 juni 10, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Keuken
  • /
  • Zo kies je de perfecte verlichting voor je keuken

Ben je een nieuwe keuken aan het inrichten? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de verlichting. Goede verlichting is niet alleen belangrijk omdat het koken makkelijker maakt, het kan ook de sfeer in de keuken verbeteren. Het kiezen van de perfecte keukenverlichting kan een uitdaging zijn. Wij helpen je op weg en zetten enkele handige tips voor je op een rij!

Combineer basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting

Een goede tip om je keuken optimaal te verlichten, is om verschillende lichtbronnen met elkaar te combineren. Het is een aanrader om de keuken te voorzien van basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Met basisverlichting kun je denken aan bijvoorbeeld een hanglamp, plafondlamp of inbouwspots, die de ruimte goed verlichten.

Werkverlichting biedt genoeg licht op je kookplaat en werkblad. Als je hiernaar op zoek bent, is een inbouwspot zaagmaat 55mm ideaal. Deze inbouwspots worden veel gebruikt onder keukenkastjes en bieden helder licht op de werkgebieden in je keuken. Met sfeerverlichting creëer je sfeer in de keuken. Door deze lichtbronnen met elkaar te combineren, zorg je ervoor dat je altijd over genoeg licht beschikt.

Ga voor energiezuinige verlichting

Het is een aanrader om te kiezen voor energiezuinige verlichting, omdat dit jou erbij helpt om energie te besparen. Ledlampen zijn in dit geval de beste keuze. Deze lampen verbruiken maar weinig energie, zeker ten opzichte van gloeilampen en halogeenlampen. Daarnaast bieden ze direct licht, worden ze niet warm en hebben ze een lange levensduur. Ledlampen zijn te koop in talloze vormen, maten en kleurtemperaturen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om te kiezen voor verlichting die past bij je wensen en de stijl van je keuken.

Kies een stijl die bij je past

Bij het kiezen van keukenverlichting is het niet alleen belangrijk om op functionaliteit te letten, maar ook op de stijl. Je wilt tenslotte ook dat de lampen straks passen bij de uitstraling van je keuken. Lampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren, vormen en materialen. Vergelijk verschillende soorten met elkaar om een weloverwogen keuze te maken. Als je je keuken wilt verfraaien met een lamp die zowel functioneel als sfeervol is, dan kun je een wandlamp voor je keuken overwegen.

Deze tips hierboven helpen je op weg bij het vinden van de ideale keukenverlichting. Denk goed na over je keuzes, want het juiste licht speelt een grote rol in de functionaliteit en uitstraling!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}