.st0{fill:#FFFFFF;}

Zo zorg je voor de Scandinavische look 

 april 20, 2020

De Scandinavische manier van wonen is altijd al populair geweest. Met de toename van de populariteit van Scandinavische televisieseries is dit bovendien alleen maar verder toegenomen.

Wil je zelf ook eindelijk eens genieten van dat echte noordelijke design in huis? Dan is dat op een hele gemakkelijke manier te realiseren. Het is in ieder geval goed om te bekijken wat je er allemaal voor moet doen.

Waarbij het vooral belangrijk is om te beseffen dat dit haalbaar is in elk type woning. Dat maakt het dus ook wel zo aantrekkelijk voor bewoners.

Houd het vooral licht

De basis voor het Scandinavische design is eigenlijk heel simpel. Het is vooral zaak om alles lekker licht te houden. Dat doe je in de eerste plaats met kleurgebruik.

Wanneer je begint, is het verstandig om uit te gaan van wit. Vervolgens kan je dit dat met wat lichte tinten van bepaalde natuurlijke kleuren uitbreiden. Ook een lichte grijstint past hier altijd wel bij.

Wanneer je met dit kleurpalet werkt, dan ben je al een eind op de goede weg. Trek dit door in je meubels, je accessoires en het behang of de verf in huis.

Gebruik natuurlijke materialen

Een andere basisregel van het Scandinavische design is dat je aan de slag gaat met natuurlijke materialen.

Op die manier kan je het goed passen bij de natuurlijke tinten die je hebt gekozen. Let wel op, want het moet natuurlijk wel ook allemaal strak en netjes blijven.

Dit is immers misschien wel één van de meest belangrijke kenmerken van dit type design. Met natuurlijke materialen is dat nog altijd goed te realiseren.

Het is bovendien bruikbaar voor zowel je meubelstukken als voor je accessoires. Zo kom je er met zekerheid wel uit wat goed bij jou past.

Kijk naar het geheel

Een factor die nog weleens vergeten wordt als het gaat om het inrichten volgens de Scandinavische principes, is het kijken naar het geheel. Het is namelijk zo dat je dit eigenlijk niet per kamer moet bekijken, maar alle ruimtes in het huis tot een geheel moet maken.

Niet moet alles precies hetzelfde zijn. Het is echter wel zaak om dezelfde kleuren en materialen op een bepaalde manier in alle ruimtes te laten doorwerken.

Zo kan je zorgen dat alles strak en scherp eruit blijft zien. Dat zorgt voor de nodige rust in huis en voor jezelf.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}