.st0{fill:#FFFFFF;}

Zoldertrap bestellen? Let op deze punten! 

 juli 14, 2021

Bij een zoldertrap is functionaliteit vaak belangrijker dan hoe deze eruit ziet. Niemand ziet deze, tenslotte. Ben je van plan om een nieuwe zoldertrap te kopen? Let dan op de volgende aandachtspunten.

Kies het type trap

Er zijn veel verschillende soorten zoldertrappen. Zo heb je een rechte trap, een draaitrap of een ladder. Bedenk goed welke zoldertrap het beste bij jou past. Wil je een veilige trap? Ga dan voor een rechte, gesloten trap. Deze heeft relatief grote treden en je kunt niet door de gaten tussen de treden vallen. Dit is vooral handig als je kinderen hebt. Maar als je weinig ruimte hebt, kun je beter voor een wat kleinere zoldertrap gaan. Bekijk hier welk type zoldertrappen er allemaal zijn.

Hoeveel ruimte heb je?

Een rechte, gesloten trap klinkt heel leuk, maar lang niet elke zolder heeft daar de ruimte voor. Als je een zolder met een vliering hebt, is je enige keus vaak een ladder. Ladders zijn veel kleiner dan andere soorten trappen. Bovendien kunnen de meeste ladders eenvoudig worden opgeborgen, waardoor deze nooit in de weg staan. Let op: vanwege de kleine, smalle treden kan een ladder gevaarlijk zijn. Houd deze dus uit de buurt van kinderen en let zelf ook goed op.

Veiligheid

Aansluitend op het vorige punt, kan veiligheid natuurlijk niet uitblijven. Dit is het allerbelangrijkste punt waar je op moet letten. Kies bij voorkeur voor slipvaste treden, die voorkomen dat je uitglijdt. Als je een vaste zoldertrap hebt, monteer er dan ook een leuning aan vast. En plaats in het geval van een vliering een veiligheidssysteem, dat ervoor zorgt dat de trap niet naar beneden valt zodra je het luik opent, maar dat deze stevig vast blijft zitten totdat je deze eigenhandig losmaakt. 

Makkelijk te monteren

Ben je van plan om je trap zelf te monteren? Koop dan een trap die redelijk eenvoudig te monteren is. Goede montage is erg belangrijk bij een trap, dus je wilt voorkomen dat je gevaar veroorzaakt door een te moeilijk te monteren trap. Op Houtcompleet.nl vind je goedkope zoldertrappen die als bouwpakket worden geleverd. Deze zijn erg gemakkelijk te monteren. Kies je er toch voor om een vakman om de trap te monteren? Dan is het verstandig om alsnog een trap te kopen die eenvoudig te monteren is. Dit zorgt ervoor dat de monteur is dan eerder klaar, waardoor je goedkoper uit zult komen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}