.st0{fill:#FFFFFF;}

3 Woonaccessoires die je met een Iphone kan bedienen! 

 mei 20, 2022

Iphone telefoons zijn niet alleen ontzettend fijn om mee te werken, je kunt er ook je leven een stuk gemakkelijker mee maken! Tegenwoordig kun je namelijk met je Iphone een heleboel apparaten in je huis besturen. Zo wordt het runnen van je huishouden niet alleen makkelijker en sneller, maar ook een stuk leuker. In dit blog vertellen we je graag over onze favoriete woonaccessoires die je kunt bedienen met Iphone telefoons. Lees snel verder!

Apparaten in je woning bedienen met de Apple HomeKit app

Het bedienen van je woonaccessoires met een Iphone telefoon kun je het best doen via de Aplle HomeKit app. Deze app ondersteunt de meeste huishoudelijke apparaten die je via je telefoon kunt bedienen op één handige plek. Helemaal mooi is dat je deze app kunt aansturen met Siri, oftewel via de spraakherkenning. Zeg je dan bijvoorbeeld ‘Goedemorgen Siri’, dan zorgt deze app dat de gordijnen open gaan, de lichten aangaan en er koffie voor je wordt gezet. Ideaal!

Robotstofzuigers

Robotstofzuigers zijn rijdende apparaten die, zoals de naam al doet vermoeden, je woning voor je stofzuigen. Vroeger waren dit ‘domme’ apparaten die kriskras door de kamer reden en op goed gelukt schoonmaakten. Wanneer ze ergens tegenaan botsten veranderden ze pas van richting. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook slimme robotstofzuigers te koop die je met je Iphone kunt bedienen. Met een camera of met infrarood maken deze stofzuigers een plattegrond van je woning. Zo weten ze precies waar ze zijn en wordt er een hoekje of gaatje meer overgeslagen. Met je Iphone kun je deze robot starten of stoppen, een specifieke plek laten schoonmaken of een tijd instellen dat de robot gaat schoonmaken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je robotstofzuiger te laten stofzuigen op een moment dat je niet thuis bent, zo kom je altijd thuis in een lekker frisse woning. Er zijn zelfs robotstofzuigers die ook kunnen dweilen!

Verlichting

Ook de verlichting in je woning kun je aansturen via je Iphone. Hiervoor zijn verschillende systemen beschikbaar, kijk maar eens rond op internet welke het best bij jou past. Dit zijn vrijwel altijd ledlampen die je op iedere gewenste kleur of felheid kunt laten branden. Ook kun je verschillende ‘scenes’ instellen om de sfeer in de ruimte te beïnvloeden. Denk aan een scene voor tijdens het eten, voor tijdens het televisie kijken of juist felle verlichting voor tijdens het klussen.

Beveiligingscamera’s

Woonaccessoires bedienen met je Iphone maakt je woning niet alleen slimmer, maar ook veiliger! Er zijn namelijk verschillende beveiligingscamera’s verkrijgbaar die je kunt aansturen met Iphone telefoons. Deze camera’s koppel je aan je Iphone of je Apple HomeKit app, zodat je altijd kunt zien wat er gaande is op jouw terrein. Je kunt er ook voor kiezen om altijd een melding te krijgen de camera beweging registreert. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde regels zijn verbonden aan het hebben van beveiligingscamera’s. Zo is het niet toegestaan om zonder toestemming de openbare weg of de woning van de buren te filmen. Vind je het niet prettig om gefilmd te worden in je eigen woning? Kies dan voor een beveiligingscamera met een privacy functie. De camera wordt dan automatisch afgeschermd door een luikje wanneer je thuis bent. De camera weet dit aan de hand van de locatie van je telefoon.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}