.st0{fill:#FFFFFF;}

3 badkamertrends die we in 2021 terug gaan zien 

 december 8, 2020

Gaan je handen ook jeuken van al die jaloersmakende woonprogramma’s op tv? Herkenbaar. Na het zien van al die prachtige nieuwe inrichtingen willen we allemaal thuis aan de slag. Het ziet er ook allemaal zo mooi uit. Gelukkig hoeven we niet direct de boel radicaal te verbouwen.

Met enkel wat kleine aanpassingen als bijvoorbeeld nieuwe kranen of nieuwe wastafels in je badkamer, creëer je al een compleet nieuwe uitstraling. In dit artikel zetten we de trends voor 2021 op een rij.


Vrijhangende wastafels

Voor een luxe uitstraling, kies je voor een vrijhangende wastafel. Omdat vrijhangende wastafels geen opbergruimte bieden, zijn ze geschikt voor ruime badkamers. De wastafel wordt rechtstreeks bevestigd aan de wand en zweeft in de ruimte.

Door het ontbreken van een meubel onder de wastafel, oogt dit lekker ruimtelijk. Wil je toch extra plek om bijvoorbeeld handdoeken en toiletartikelen te presenteren? Kies dan bijvoorbeeld voor, zwevende, planken onder je wastafel.

Door het gewicht is niet elke badkamermuur geschikt om een wastafel aan te bevestigen. Bovendien is het sifon zichtbaar. Het mooiste effect bereik je door je sifon af te stemmen op je wastafelkraan.

Zo creëer je één geheel. De vrijhangende wastafel is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en formaten. Hierdoor kun je ook kiezen voor een 2 persoons model, met 2 afzonderlijke kranen. Zo sta je elkaar nooit meer in de weg.

vrijhangende wastafel
Losse wastafels zijn vooral geschikt voor ruimere badkamers.

Lees ook onze tips voor je badkamer inrichting

De opzet waskom

Een opzet wastafel is een echt pronkstuk in jouw badkamer. Omdat deze waskom bevestigd wordt boven op een badkamermeubel of wastafelblad, springt de waskom direct in het oog.

De mogelijkheden zijn enorm. Waskommen zijn verkrijgbaar in een ronde vorm, maar ook ovaal, vierkant of rechthoekig. Een groot voordeel is dat je een waskom precies op de hoogte kunt plaatsen die jij zelf uitkiest.

Voor een robuuste uitstraling, kies je een rvs-waskom in koperkleur. Of gaat je voorkeur uit naar een meer landelijke badkamer? Dan is natuursteen een mooi alternatief. Elke natuurstenen waskom is uniek. Geen stuk steen ziet er namelijk hetzelfde uit.

Let er wel op dat een natuurproduct niet tegen bijtende schoonmaakmiddelen kan. De badkamerleverancier kan je goed adviseren over de juiste producten om lelijke kringen te voorkomen.

Een nieuwe kraan als extra accessoire

Heb je eenmaal besloten welke wastafel je kiest? Dan is nu de kraan aan de beurt. Een nieuwe kraan uitkiezen is geen simpele klus. Ten eerste moet je bedenken waar je de nieuwe kraan geplaatst wil hebben. In een gat uit het wastafelblad? Aan de muur? Of vrijstaand op de grond?

Met een staande kraan van geborsteld messing steel jij zeker de show. Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een elektronische kraan. Zo verspil je nooit te veel water.

Je nieuwe kraan moet natuurlijk perfect passen bij de uitstraling van je nieuwe wastafel. Dat is geen enkel probleem. Er is voor elke stijl een kraan in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Van chroom, rosé goud, nikkel, koper, ijzer tot modern matzwart. Welke vorm, stijl of kleur je ook kiest, zo lang je het op elkaar afstemt heb jij straks de perfecte nieuwe badkamerlook.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}