.st0{fill:#FFFFFF;}

Douchecabine uitzoeken? Deze opties heb je 

 januari 21, 2021

Misschien wel één van de momenten waarop je het meest kan ontspannen is onder de douche. Het heerlijke warme water en een moment voor jezelf zijn bij uitstek geschikt om tot rust te komen. Daarom is het belangrijk om de juiste douchecabine voor jouw wensen samen te stellen.

Op de sanitair markt is het aanbod van douchecabines enorm. De belangrijkste opties voor het kopen van een douchecabine hebben we dan ook voor je op een rij gezet.

De afmeting van je douchecabine

Het belangrijkste punt waar meestal rekening mee gehouden moet worden is de afmeting van de douchecabine. In veel badkamers is de ruimte redelijk beperkt, waardoor niet elke douchecabine gaat passen. De meest voorkomende maatvoering in Nederland is een douchecabine van 90X90 centimeter.

Het komt echter voor in sommige badkamers dat de ruimte zich meer leent voor een rechthoekige cabine in plaats van een vierkante. Meet de ruimte waar de douchecabine komt dus eerst grondig op, zo weet je precies de afmeting die het beste bij jouw badkamer past. Hoewel er dus verschillende afmetingen mogelijk zijn, is de complete douchecabine van 90×90 het meest populair in Nederland.

douchecabine afmetingen

Welke deur kies je?

Een groot voordeel van een douchecabine ten opzichte van een inloopdouche is de deur. Deze houdt namelijk de warmte lekker binnen in de cabine, waardoor het douchen aangenamer wordt. Als het aankomt op deze deur heb je twee keuzes, namelijk een draaiende deur of een schuivende deur.

De afmeting van je badkamer speelt de belangrijkste rol bij de inrichting en de keuze tussen deze twee deuren. Een schuivende deur heeft vanzelfsprekend wat meer ruimte naar de zijkant nodig. Daar waar je bij een draaiende deur ruimte moet inleveren qua diepte.

Douchebak of niet?

Traditioneel kwam een douchecabine vroeger met een douchebak, dit is echter tegenwoordig al lang niet meer het geval. Een douchecabine met bak zorgt er wel voor dat het water netjes wordt afgevoerd. Ook is de kans op lekkage minder groot aangezien een douchebak uit één geheel bestaat.

Een voordeel van een variant zonder bak is dat deze qua design vele malen beter uitkomen, zo zal het geheel strakker uitkomen. Ook op het moment als de tegels er met de juiste voeg al in zitten zal dit de goedkopere optie zijn, er hoeft immers geen bak aangeschaft te worden.

Simpele douchegarnituur of complete set met jets?

Douchecabines komen tegenwoordig in vele varianten. Het is niet meer enkel de simpele douche met een enkele handdouche. Uiteraard zijn deze varianten ook in overvloed verkrijgbaar, echter op het moment als je iets meer te besteden hebt is het goed om je horizon te verbreden.

Een douchecabine met waterjets die van alle kanten komen maken de douche ervaring namelijk een stuk aangenamer. Bekijk alle mogelijkheden op Douche Concurrent.

Andere opties om uit te kiezen

Naast alle bovenstaande opties zijn er ook enkele elektronica toe te voegen aan je douchecabine. Wat dacht je bijvoorbeeld van verlichting in de douchecabine die op verschillende standen is in te stellen? Ook het luisteren naar muziek is in de douchecabine geen enkel probleem meer.

Van varianten met een simpele radiofunctie tot aan varianten die over bluetooth beschikken. Zo kun je met bluetooth heel gemakkelijk en ongestoord genieten van je favoriete afspeellijst via één van de verschillende streamingsdiensten.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}